Antena Meniu Search
x

Curs valutar

CETĂŢEAN ROMÂN, repatriat din Siria. Anunţul făcut de Ministerul de Externe

Ministerul Afacerilor Externe informează că, 'în urma demersurilor susţinute, desfăşurate la nivelul Celulei de criză a MAE, au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Siria a unui cetăţean român, cu sprijinul tuturor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare din zonă'.

de Redactia Observator

la 03.09.2018 , 23:28

- Hepta

Ministerul Afacerilor Externe informează că, 'în urma demersurilor susţinute, desfăşurate la nivelul Celulei de criză a MAE, au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Siria a unui cetăţean român, cu sprijinul tuturor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare din zonă'.

Cazul a fost adus în atenţia MAE la sfârşitul anului trecut şi a presupus demararea unor activităţi foarte complexe, desfăşurate de către instituţiile componente ale Celulei de criză, atât în plan intern, cât şi extern, având în vedere zona de conflict armat în care s-a aflat cetăţeanul român, cât şi particularităţile specifice acestui caz, precizează MAE, într-un comunicat.

Astfel, arată MAE, în urma dialogului susţinut cu autorităţile turce, s-a realizat trecerea graniţei turco-siriene, o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara deplasându-se în punctul de trecere a frontierei, pentru a asigura asistenţa şi protecţia consulară necesară.

Articolul continuă după reclamă

Măsura face parte din demersurile constante de asistenţă consulară acordată de MAE cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele cu risc major de securitate, menţionează ministerul.

MAE reiterează faptul că, în prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistenţă şi protecţie consulară inclusiv cetăţenilor din Australia, Canada, Franţa, Republica Moldova şi Portugalia, aflaţi pe teritoriul Siriei.

'Reamintim că din anul 2011, de la debutul operaţiunilor de evacuare din Siria, s-a reuşit repatrierea, prin intervenţia directă a Ambasadei României la Damasc şi a Ambasadei României la Beirut, în coordonarea Celulei de criză MAE, a unui număr de 729 de cetăţeni români', precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe repetă recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a părăsi zona şi de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi anunţa prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei 'Călătoreşte în siguranţă', ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât şi al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!'.

Sursa: Agerpres

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » CETĂŢEAN ROMÂN, repatriat din Siria. Anunţul făcut de Ministerul de Externe