Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cetățean străin, reținut după ce a închiriat o mașină de lux, de aproape 200.000 de euro, din România și apoi a vândut-o

Un cetăţean străina a fost reţinut de către autorităţile judiciare din România sub acuzaţii de abuz de încredere, înşelăciune, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi fals după ce a închiriat de la o firmă din România un autoturism de lux pe care l-a vândut folosindu-se acte false şi plăcuţe de înmatriculare ale altui autovehicul. Prejudiciul în acest dosar este de 185.000 de euro, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 13.09.2024 , 13:16

Cetățean străin, reținut după ce a închiriat o mașină de lux, de aproape 2000.000 de euro, din România și apoi a vândut-o
Cetățean străin, reținut după ce a închiriat o mașină de lux, de aproape 2000.000 de euro, din România și apoi a vândut-o - Profimedia (poză ilustrativă)

Ancheta în acest caz a început în urmă cu câteva luni, când reprezentantul unei firme a reclamat la Serviciul Furturi de Autovehicule că la data de 16 iunie 2024, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, cetăţean străin, a închiriat un autoturism de lux pentru două săptămâni iar la data de 30 iunie 2024, nu l-a mai restituit, conform contractului încheiat. 

A închiriat o mașină de lux, apoi a vândut-o

„Probatoriul administrat a relevat faptul că, după expirarea perioadei contractuale, bărbatul ar fi prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă, respectiv că este proprietarul autovehiculului şi că are dreptul de a dispune de acesta şi ar fi indus în eroare un bărbat, în vârstă de 35 de ani, căruia i-ar fi înstrăinat bunul, prezentându-i acestuia şi înmânându-i odată cu autoturismul, documente de identitate ale maşinii false, presupus emise de către autorităţi străine. De asemenea, acesta ar fi montat pe autoturism plăcuţe cu un număr de înmatriculare emis de autorităţile respective, pentru un alt vehicul”, informează, vineri, Poliţia Capitalei.

Articolul continuă după reclamă

Cetăţeanul străin care a închiriat maşina şi apoi a vândut-o a fost depistat şi condus la audieri joi, 12 septembrie. În aceeaşi zi, el a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală. Capetele de acuzare la adresa sa sunt abuz de încredere, înşelăciune, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.  

Autoturismul în cauză, a fost găsit şi predat păgubiţilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Cetățean străin, reținut după ce a închiriat o mașină de lux, de aproape 200.000 de euro, din România și apoi a vândut-o