Antena Meniu Search
x

Chiliile măicuțelor de la Agapia, în flăcări

A fost alertă maximă la Schitul Agapia Veche, din judeţul Neamţ. Două case în care locuiau măicuţele au luat foc, iar flăcările uriaşe ameninţau să se extindă şi la celelelte clăriri.

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 12:11

Vezi și
  • Misiunea salvatorilor a fost grea.
  • Incendiul a provocat şi explozia unei butelii.

Una dintre măicuţe a făcut atac de panică şi a avut nevoie de ajutorul medicilor de la ambulanţă. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza lipsei apei în zonă.

Până la sosirea salvatorilor profesionişti, pompierii voluntarii din localitate au reuşit să impiedice propagarea flăcărilor uriaşe şi la casele învecinate, dar şi la biserică.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompieri din Târgu Neamț cu 4 autospeciale, iar în ajutorul lor a ajuns şi un echipaj din Piatra Neamţ.

Misiunea salvatorilor a fost îngreunată de lipsa surselor de apa. Mai mult, schitul este construit într-o zonă montană, iar accesul se face pe un drum forestier în pantă.

Incendiul a provocat şi explozia unei butelii. Din fericire nu a fost nimeni rănit. Au ars doar bunurile aflate în cele două case.

Două ore au luptat pompierii cu flăcările, în ajutorul lor sărind şi localnicii, dar şi măicuţele. Pompierii urmează să stabilească ce a dus la declanşarea incendiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Chiliile măicuțelor de la Agapia, în flăcări