Antena Meniu Search
x

Video Chioşcurile de ziare devin istorie la Timișoara. Primăria susţine că sunt amplasate ilegal şi trebuie să dispară

Mirosul de ziar tipărit intră în istorie la Timișoara. Primăria va ridica toate chioșcurile de distribuție a presei de pe domeniul public. Victime colaterale sunt publicațiile cu tradiție în oraș, puţinele care au rezistat pe hârtie, tocmai pentru că au o istorie şi erau căutate de cititori. Normal, şi timişorenii sunt supăraţi că nu mai au de unde să îşi cumpere ziarele şi revistele preferate, în alte locuri decât în marile centre comericiale, zone greu accesibile pentru unii.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 13.01.2022, 18:16

Vezi și

Un ziar cu specific sportiv e doar una dintre victimele colaterale ale războiului dintre firmele de distribuție a presei și Primăria Timișoara. Laszlo Molnar l-a îngrijit încă de la primul număr, apărut în urmă cu 32 de ani.

Laszlo Molnar, administrator ziar: Ne afectează decisiv. Practic, suntem în situația de a opri ziarul. Ce cred eu că se va întâmplă? Cele 7 – 8 edituri locale se vor închide. Angajații, redactorii, personalul auxiliar, chioșcarii, șoferii, tipografii iisi vor pierde locurile de muncă. 

În Timișoara îşi desfăşoară activitatea 2 mari distribuitori de presă, care au în total aproape 50 de chioşcuri de vânzare a presei.

Ștefan Nica, firmă distribuție presă: În oraș acum au supraviețuit în urmă pandemiei aproape 28 de chioșcuri, pe care le administrăm noi, o să le închidem, o să trimitem oamenii în șomaj, o să închidem tot ce înseamnă activitatea de distribuire. 

Pe acelaşi subiect

Primăria susţine că sunt amplasate ilegal şi trebuie să dispară

Chioșcurile de ziare funcționau fără contract de ocupare a domeniului public de mai bine de 10 ani.

''Nu-i corect , poporul român nu are voie la cultură?! Nu are voie să se informeze? Asta e ziarul local informează tot.''

Reprezentanții Primăriei Timișoara sunt de neînduplecat.

Matei Creiveanu, city manager Timișoara: Nu a existat o decizie de ridicare a chioșcurilor de presă. E un demers mai larg de normalizare a utilizării domeniului public. Avem un număr mare de construcții ilegale care ocupă domeniul public fără drept, printre ele și chioșcurile de ziare. 

În total, în oraş, aproape 100 de construcţii ilegale vor disparea de pe domeniul public. Reprezentanții ziarelor tipărite nu au altă variantă decât să îşi caute alte spaţii private unde să le vândă sau să apeleze la distribuitorii care operează în marile centre comerciale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Chioşcurile de ziare devin istorie la Timișoara. Primăria susţine că sunt amplasate ilegal şi trebuie să dispară