Antena Meniu Search
x

Video Chocolate Saga Festival,cel mai mare festival din țară dedicat ciocolatei. Cu ce delicatese i-au așteptat producătorii pe vizitatori

Cel mai mare festival de ciocolată din ţară avut loc în acest weekend la Bucureşti. Zeci de producători artizanali au venit în Capitală cu ciocolată pentru toate gusturile, de la tabletele clasice, cu lapte, şi până la cele care conţin cătină sau diverse condimente. 

de Redactia Observator

la 28.05.2023, 21:32

Vezi și

Din pasiunea pentru ciocolată, Carmela Dragomir a ajuns la un business estimat la patru milioane de euro. 

Carmela Dragomir, reprezentanta unei firme care produce ciocolată: "Ca şi business sunt de 23 de ani pe piaţă, ca şi pasiune, pot să spun că de 30 de ani. Pasiunea..probabil din ADN. Moştenit de la părinţi, care şi ei erau pasionaţi de dulciuri."

Tot ea e cea care a creat "Cea mai bună pralină din lume", la Trofeul Mondial de Ciocolaterie de la Milano, din 2019. 

Carmela Dragomir: "Aveam nişte cătină în congelator, am scos o, hai să probăm. Şi a ieşit senzaţie. conţine un jeleu de cătină, un ganaj de ciocolată, lapte, neagră, cu condimente. Şi praline de alune de pădure." 

Pralinele renumite au putut fi degustate la cel mai mare târg de ciocolată din ţară. Iar pe lângă ele, iubitorii de dulciuri au găsit multe alte "tentaţii". 

Vizitatorii așteptați cu delicatese

Vlad Niculescu, reprezentant: "Avem praline cu caramel, piersică, infuzii de mentă, infuzie de baton de vanilie."

Românii încep să aleagă ciocolată de cea de bună calitate. Aşa că producătorii se conformează. Scad cantitatea de zahăr şi folosesc tot mai multe ingrediente naturale. 

Corina Drăgulinescu, reprezentant firmă ciocolată: "Cu îndulcitori 0% indice glicemic. Am şi produse cu zahăr de cocos sau umpluturi cu miere. Fără gluten, fără proteină animală. Produsul nostru devine mai scump, din păcate."

Carmela Dragomir: "Sunt între 125 de lei kg, cele care sunt ciocomacarons, până la 250 de lei kg, în funcţie de ce conţine."

Roxana Mes, reprezentanta unei firme: "De la 39 de lei, 36 de lei, cutii de 6 bucăţi - 84, de 12 bucăţi. Sunt oscilante preţurile pentru că depinde de ce avem în cutii. Să punem cât mai multe sortimente într-o cutie."

Chiar şi aşa, vânzările sunt în creştere. 

Alina Dulman, reprezentant târg ciocolată: "Piaţa de ciocolată a fost estimată anul trecut la 52.000 de tone de ciocolată. Atât producţie locală, cât şi importuri. Acum va creşte cu 10% în următorii 3-4 ani." 

Piața românească de ciocolată este dominată de tablete și cutii cu bomboane de ciocolată, vândute preponderent în marile lanțuri de retail. Piața artizanală reprezintă doar 5% din vânzările totale și circa 10% din punct de vedere al valorii produselor vândute. Un român mănâncă în jur de 4 kilograme de ciocolată pe an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Chocolate Saga Festival,cel mai mare festival din țară dedicat ciocolatei. Cu ce delicatese i-au așteptat producătorii pe vizitatori