Antena Meniu Search
x

Video Cinci bătrâne au rămas fără agoniseala de-o viață, în urma unui apel telefonic. Cum au căzut în plasa infractorilor

Metoda Accidentul a devenit Metoda Covid. Un bărbat din Iaşi a reuşit să păcălească mai multe femei în vârstă şi le-a lăsat fără economiile de o viaţă. Individul s-a dat drept un membru al familiei, infectat cu noul coronavirus, care are nevoie urgentă de bani pentru tratament cu oxigen. A strâns o sumă record, înainte să fie prins şi trimis după gratii.

de Redactia Observator

la 12.12.2020, 08:53

Vezi și
  • Cinci femei au fost înșelate prin metoda "Covid".
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

"Bună ziua, doamnă! Sunt doctor la spitalul din Iaşi, băiatul are Covid. Trebuie sa trimiteți niște bani". Aceasta este o reconstituire, dar înşelăciunea se produce întocmai.

Victimă: "Băiatul meu ţipa. Mamă, dă-le bani, nu mă lăsa să mor. Dă-le bani! nu mă lăsa să mor! Ascultă-l pe domnul doctor ce spune, mamă, că e un doctor de nota 10".

Femeia a căzut în plasa infractorilor. A fost sunată de unul dintre ei, care a pretins că e medic. I-a spus că fiul său e infectat, se află internat în stare gravă şi i-a cerut 10.000 de lei pentru pastile şi oxigen.

Victimă: "Doamnă, dacă nu eram eu de gardă, băiatul era mort. Unul s-a dat medic, unul şofer pe salvare, unul drept băiatul meu. Aceeaşi voce cum avea băiatul meu"

Reporter: "Câţi bani i-ați dat?" 

Victimă: "5000 de lei".

La fel au procedat şi cu această femeie de 88 de ani. Fără să clipească, ea le-a dat escrocilor economiile de-o viaţă. Erau bani strânşi pentru medicamente şi pentru zile negre.

Victimă"Tot timpul vorbea. La telefon m-a ţinut şi plângea. Hai, mamă, salvează-mă. mama, nu pot respira. Dacă nu te gândeşti la mine, nu ştiu ce fac. Și în timpul ăsta mi-a spus, vorbeşte, mamă, cu domnul doctor. "Doamna, băiatul e foarte grav, îi trebuie ventilator. noi nu avem, dacă vreţi să îl salvaţi, îi plătiţi. Ventilatorul este 10.000 de euro, dai cât ai, 200 de milioane"."

Planul infractorilor era bine pus la punct. Unul dintre bărbaţi ţinea victima la telefon, iar altul pleca cu maşina spre adresa acesteia, ca să ia banii. După ce se făcea plata, nimeni nu mai răspundea la telefon. Cele două femei şi-au dat seama că au fost înşelate doar după ce au vorbit cu fiii lor. Atunci au şi sunat la poliţie.

Anca Vijiac, purtator de cuvant IPJ Iași: "Bărbatul a fost inițial reținut de polițist și prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței, aceasta dispunând arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile".

Reporter: "Nu ţi-a fost milă de bătrânii ăia?"

Bărbat: "Nu ştiu nimic".

Reporter: "Câţi bani ai luat de la ei?"

Bărbat: "Nu ştiu nimic".

Reporter: "Te dădeai medic?"

Bărbat: "Nu! Nu!"

Reporter: "Dar ce erai, asistent?"

Bărbat: "E o greşeală".

Cel puţin cinci femei în vârstă au fost păcălite în acest fel. Medicii atrag atenţia - tratamentul, indiferent de boală, este gratuit în toate spitalele de stat din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cinci bătrâne au rămas fără agoniseala de-o viață, în urma unui apel telefonic. Cum au căzut în plasa infractorilor