Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Imagini UNICE. Cinci foşti preşedinţi SUA au cântat imnul naţional pe scena aceluiaşi concert

Cinci foşti preşedinţi ai SUA au urcat pe scena unui concert din Texas în sprijinul victimelor uraganelor Harvey, Irma şi Maria.

de Redactia Observator

la 22.10.2017 , 08:49

Cinci foşti preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii, într-o rară demonstraţie de unitate, au urcat unul lângă altul sâmbătă pe scena unui concert din Texas organizat în sprijinul strângerii de fonduri pentru victimele uraganelor care au devastat sudul ţării şi zona Caraibelor.

   Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, George H.W. Bush şi Jimmy Carter au cântat împreună imnul naţional înainte de a se aşeza în primul rând pentru a urmări concertul.

   Demersul celor trei foşti preşedinţi democraţi şi celor doi republicani a permis strângerea a peste 31 milioane de dolari de la 80.000 de donatori, o sumă ce va merge către victimele recentelor uragane Harvey, Irma şi Maria, a informat secretariatul lui George H.W. Bush.

Articolul continuă după reclamă

   Preşedintele american, Donald Trump, nu a participat la concert, dar a transmis un mesaj video în care a caracterizat evenimentul drept 'magnific' şi un 'efort vital'.

   'În calitate de ex-preşedinţi, am dorit să ne ajutăm compatrioţii să înceapă să se ridice', a declarat Barack Obama, în timp ce George W.Bush a spus: 'Oamenii de aici au fost răniţi, dar, cum a spus un texan, în Texas există mai multă dragoste decât apă'.

   Lee Greenwood a deschis concertul cu cântecul său 'Proud to be an American', dând tonul unui show în care au mai evoluat, printre alţii, Robert Earl Keen, The Gatlin Brothers, Stephanie Quayle şi Sam Moore.

   Cei cinci ex-preşedinţi aflaţi sâmbătă pe scenă reprezintă în total opt mandate prezidenţiale, adică 32 de ani din istoria Casei Albe. 

Sursa: Agerpres , Chron.com

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Imagini UNICE. Cinci foşti preşedinţi SUA au cântat imnul naţional pe scena aceluiaşi concert