Antena Meniu Search
x

Foto Cine este Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor. A avut legături cu lumea interlopă şi a fost implicat în "Afacerea Portbagajul"

Cinci persoane au murit, între care un copil, iar alte trei sunt dispărute, după incendiul devastator care a avut loc la "Ferma Dacilor" din Tohani, în Prahova. Pensiunea, care a ars în a doua zi de Crăciun, a fost construită acum zece ani de antreprenorul Cornel Dinicu, iar complexul a ajuns să cuprindă în prezent "21 de odăi, 4 căsuţe suspendate şi 4 colibe dacice, 6 cabane în pădure, 12 cabane în vie şi zece locuri de campare şi parcare". De numele omului de afaceri Cornel Dinicu se leagă mai multe scandaluri în care a fost implicată lumea interlopă din Capitală.

de Redactia Observator

la 26.12.2023, 16:13

Presa locală a scris că în 1996 Dinicu a preluat conducerea celui mai mare grup de bodyguarzi din Regie, iar în martie 1997 a fost condamnat la 4 luni de închisoare pentru ameninţare şi lovire. În anul 2000, Cornel Dinicu a fost implicat în Afacerea "Portbagajul", un scandal uriaş care a provocat cutremur în Ministerul de Interne. Au fost destituiţi şeful Poliţiei Capitalei şi ofiţeri superiori de la Combaterea Crimei Organizate. Atunci, Dinicu împreună cu doi complici au furat 500.000 de dolari şi un kilogram de aur în bijuterii din Mercedesul lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din cartierele bucureştene Regie şi Giuleşti.

Cine este Cornel Dinicu, patronul pensiunii „Ferma Dacilor”

Cornel Dinicu şi cei doi tovarăşi ai săi erau căpeteniile bodyguarzilor din Regie. La rândul său, Bucurenciu a răspuns dur: un complice al lui Dinicu a fost sechestrat şi torturat. Când poliţia a intrat pe fir, „afacerea” a provocat un adevărat seism public. Poliţiştii au fost acuzaţi de complicitate, s-a descoperit o reţea de traficanţi de droguri şi s-au făcut zeci de arestări.

Despre omul de afaceri s-a mai scris şi că ar fi fost implicat într-o afacere cu diamante extrase din Sierra Leone, din care nu lipseau şi numele unor afacerişti ruşi conectaţi la serviciile de informaţii ale Moscovei. După acest ultim scandal, Cornel Dinicu s-a retras în Prahova, unde a deschis pensiunea Ferma Dacilor de la Tohani. S-a vrut iniţial o mică afacere de familie, dar care s-a extins în timp.

Complexul Ferma Dacilor a fost dezvoltat de antreprenorul Cornel Dinicu, care a intrat mai recent şi în alte businessuri, cum ar fi producţia de brânzeturi sau de produse din carne, potrivit Ziarului Financiar. Pensiunea se află la mai puţin de două ore de Bucureşti iar complexul se întinde pe un teren de circa 40 de hectare. Este o destinaţie populară în rândul celor care voiau să plece din Bucureşti şi să evite aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Mai mult, în apropierea complexului se află numeroase crame din zona Dealu Mare.  El este prieten cu şeful ANPC, care în luna octombrie lăuda complexul

ISU Prahova a anunţat că pensiunea nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Cine este Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor. A avut legături cu lumea interlopă şi a fost implicat în "Afacerea Portbagajul"