Antena Meniu Search
x

Cine este Ionuț Vulpescu, propus la Ministerul Culturii și Identității Naționale, în Guvernul Grindeanu

Ministru al Culturii înainte de numirea guvernului tehnocrat Cioloş, Ionuţ Vulpescu a deţinut un prim mandat de 11 luni.

Ionuț Vulpescu a fost Ministru al Culturii înainte de numirea guvernului tehnocrat Cioloş, când a deţinut un prim mandat de 11 luni.

Născut pe 17 Iunie 1976, la Târgovişte, Ionuţ Vulpescu este deputat PSD, membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor şi consilier al preşedintelui de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu.

În perioada septembrie - decembrie 2012, a fost membru al Consiliului de Conducere al Institutului Cultural Român, ca reprezentant al Guvernului României.

Licenţiat în Teologie şi doctor în Filosofie (2008, Universitatea Bucureşti), el este editorialist al revistei Cultura şi a publicat volumele ”Din ţara în care stânga e Cârţu şi dreapta e Lăcătuş” (2012, editura Art), şi ”Dobra. O monografie sentimentală”.

În timpul mandatului său de ministru al Culturii, Ionuţ Vulpescu a pornit negocierile pentru achiziţionarea de statul român a operei ”Cuminţenia Pământului”, fără a se întâlni vreodată cu proprietarii ori reprezentantul acestora, potrivit news.ro.

Primele oferte pentru sculptura lui Constantin Brâncuşi, evaluată, în septembrie 2014, de o comisie organizată de stat, la 20 de milioane de euro, au fost făcute tot în timpul mandatului Vulpescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Cine este Ionuț Vulpescu, propus la Ministerul Culturii și Identității Naționale, în Guvernul Grindeanu