Antena Meniu Search
x

Video Cine este Mădălina Vlangăr, noua şefă a IPJ Constanţa. Modificări în MAI, după lanţul erorilor de la 2 Mai

Corpul de control al ministrului de Interne a constatat o serie de erori ale Poliției în cazul accidentului de la 2 Mai, unde un tânăr de 19 ani, care consumase mai multe tipuri de droguri a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, doi dintre ei murind pe loc. Cătălin Predoiu a anunțat că șeful Poliției Județene Constanța, Adrian Glugă, a demisionat. El a mai spus că în Constanţa bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 ani, astfel că întreaga structură organizatorică a Inspectoratului Județean de Poliție va fi "desființată și reclădită". 

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 09:44

Vezi și

Ministrul de Interne a anunţat aseară concluziile raportului Corpului de Control legat de modul de intervenție a Poliției în cazul lui Vlad Pascu, oprit de poliție de două ori chiar în noaptea tragediei și lăsat să plece fără a fi testat pentru droguri, deși în mașina lui au fost găsite stupefiante. 

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: La acest moment operativ au fost încălcate proceduri de sistem. 

Predoiu condamnă erorile comise de poliţia rutieră din Constanţa

Mai exact, a explicat Predoiu, poliţiştii de la Constanţa au comis eroare după eroare în legătură cu opririle în trafic ale lui Vlad Pascu. Tânărul ar fi trebuit sancționat încă din ziua anterioară accidentului, când a fost oprit în trafic chiar de șeful Poliției Rutiere Constanța, care nu l-a sancționat deși mașina nu avea asigurare RCA, iar pe autoturism nu era pus semnul de "șofer începător".

Pe acelaşi subiect

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: Raportul Corpului de Control constată şi susţine că, la acest moment, au fost încălcate norme care stabilesc că trebuia aplicată sancţiunea contravenţională.

Cine este nouă şefă a IPJ Constanţa

Şeful Poliţiei Constanţa, Adrian Gluga şi-a dat demisia, după ce subordonaţii săi - inclusiv şeful poliţiei rutiere care îl opriseră în trafic de mai multe ori pe tânăr - au comis greşeli în lanţ. Mădălina Sorina Vlangăr este noua şefă a IPJ Constanţa. Are 45 de ani, iar pentru această funcţie a renunțat la șefia CCPI, adică interpol. 

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: Doamna comisar șef Mădălina Vlangăr, actual director la Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, ofițer cu experiență în cooperarea polițienească internațională, care a ocupat inclusiv poziții de atașat de afaceri interne, fost șef de Brigadă de Combatere a Criminalității.

Predoiu a propus şi o serie de măsuri după acest caz. Mai întâi va trimite raportul Corpului de Control inclusiv la Parchet.

Primele propuneri legislative după tragedia de la 2 Mai

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: În opinia mea se impune o resetare completă a întregului aparat de aplicare a legii din structurile MAI, dar şi a structurii Ministerului Afacerilor Interne ca atare. O voi începe cu judeţul Contanţa şi o voi extinde treptat în toată ţara. În Constanţa, bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 ani.

Ca atare, va reorganiza de sus şi până jos IPJ Constanţa. Iar noul inspectorat va fi un proiect pilot care va servi drept model de orientare pentru restructurarea unităților teritoriale ale Poliției Române. Predoiu a mai vorbit şi despre propunerile legislative în lupta cu drogurile. Acesta doreşte test antidrog pentru obținerea sau reînnoirea permisului de conducere, mărirea termenelor pentru restituirea permiselor când a fost anulat pentru consum de alcool și droguri de la 6 luni la 3 ani, dar şi testarea elevilor în școli, cu acordul părinţilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cine este Mădălina Vlangăr, noua şefă a IPJ Constanţa. Modificări în MAI, după lanţul erorilor de la 2 Mai