Antena Meniu Search
x

Video Cine le aducea drogurile copiilor de bani gata ai Bucureştiului. SURSE: Maru, fraţii Constantin şi Clanul Sportivilor, personaje cheie

Procurorii scot la iveală caracatiţa care alimenta cu droguri gaşca lui Vlad Pascu. Piesele de domino au început să cadă o dată cu accidentul de la 2 Mai, iar azi au fost arestaţi pentru 30 de zile alţi trei pioni importanţi din reţea. Maru, cel care îi dădea marfa lui Pascu, a transmis mesaje codate chiar din faţa DIICOT. 

de Redactia Observator

la 16.09.2023, 14:06

Vezi și

Reporteri: "Ce ai declarat? Ce le-ai declarat procurorilor? Te consideri şi tu vinovat pentru moartea acelor tineri?" 

După 14 ore în faţa procurorilor, Maru, prietenul şi dealerul lui Vlad Pascu, a fost dus în arest. Încătuşat şi într-o tăcere deplină, înainte să urce în duba poliţiei, Maru a ţinut să transmită un mesaj codat - un semn cu ochiul. 

Sunt feţele aceluiaşi personaj în decurs de câteva ore. Procurorii i-au făcut profilul celui care ar fi unul dintre personajele.cheie ale unei caracatiţe uriaşe, descoperite în urma operaţiunii Hidra. Duma Tudor zis Maru era client vechi: la doar 19 ani, pe numele lui sunt deja nu mai puţin de 7 dosare penale şi un ordin de restricţie obţinut de tatăl lui pentru că era violent. 

Cine le aducea drogurile copiilor de bani gata ai Bucureştiului?

Pe acelaşi subiect

Cel care coordona reţeaua, dealerul principal, era Duma Tudor zis "Maru". Cumpăra drogurile de fraţii Constantin - Costin Anton zis Lopată şi Ştefan-Ciprian - şi ei în vizorul DIICOT. cei doi, potrivit unor surse, ar avea legături cu clanul sportivilor care controlează Sectorul 4 al capitalei şi deţineau cantităţi mari de droguri pentru cei care cumpărau en gros. 

Însă, membrii grupării sunt mult mai mulţi, în special, persoane tinere care furnizau diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri, unde participau persoane cu potențial financiar ridicat, din asa zisele cercuri exclusiviste ale high-life-ului bucureștean. În referatul procurorilor, schema este completată de alte 11 persoane - distribuitori şi consumatori de cocaina, cannabis, amfetamine. În această caracatiţă, un pion important este şi Vlad Pascu. Cel care a dărâmat dominoul odată cu accidentul de la 2 Mai.

Carmen Stan, avocata fraţilor Constantin: "Cei doi fraţi, capii piramidei, aşa cum se presupune, de la care Pascu şi Duma şi ar fi cumpărat substanţele în urma declaraţiilor pe care Pascu şi Duma le-au dat, asta ar reieşi. Dovezile sunt bine conservate, probatoriul este destul de de stufos." 

Cu doar câteva ore înainte de a fi dus la DIICOT, Maru s-a filmat plimbându-se prin spitalul Floreasca în căutare de droguri. În timpul filmărilor, Maru îşi arăta unghiile pe care avea scris un cod. Limbaj pe care specialiştii îl traduc astfe - "mergem să ne drogăm cu patru doze şi să ne facem praf". Combinaţia de cifre mai poate fi asociată şi cu un slogan al celor care sfidează poliţia. 

Observator a încercat să stea de vorbă cu cei care apar în dosarul DIICOT, pentru consum şi trafic de droguri. Procurorii au motivat arestarea pentru principalii pioni din dosarul Hidra pe motiv că sunt un pericol deosebit. 

"Furnizând în mod constant droguri unor consumatori tineri, au alimentat dependența acestora, au contribuit la devierea parcursului normal de evoluție a unor tineri și au creat premisele săvârșirii fapte grave, de genul celor comise de Pascu Matei Vlad", se arată în referatul de arestare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cine le aducea drogurile copiilor de bani gata ai Bucureştiului. SURSE: Maru, fraţii Constantin şi Clanul Sportivilor, personaje cheie