Antena Meniu Search
x

Video Probleme cu legea şi pentru tatăl lui Vlad Pascu. A fost plasat sub control judiciar: ce au găsit anchetatorii în casa lui

Mama lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a produs tragedia din 2 Mai, a fost reţinută, după ce i-ar fi şantajat şi ameninţat prietenii, în încercarea de a-l scăpa de închisoare pe fiul său, în dosarul legat de posesie de droguri. Şi tatăl tânărului are probleme cu legea. Acesta a fost plasat sub control judiciar, după ce în casa acestuia au fost găsite nişte cartuşe pe care nu avea dreptul să le deţină. Pe de alta parte, poliţia Rutieră s-a sesizat şi a deschis o anchetă, după ce acesta a intrat cu scuterul într-un grup de jurnalişti cand a plecat de la audieri. Prietenul cel mai bun al lui Vlad Pascu, dar şi doi fraţi care se aprovizionau de la ei.... au fost reţinuţi după 14 ore de audieri. 

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 07:41

Vezi și

Mama lui Vlad Pascu a fost reţinută aseară, după mai bine de 9 ore de audieri în cadrul a ceea ce procurorii au denumit "Operaţiunea Hidra". E acuzată că ar fi încercat să-i şantajeze şi chiar i-a ameninţat pe amicii fiului său, martori în dosar. Surse din anchetă spun că Miruna Pascu nu doar că ştia că fiul ei se droghează, dar chiar îl aproviziona cu xanax şi alte medicamente similare, pe care acesta le împărţea cu apropiaţii.

- Ce aveţi de spus pentru fiul dumneavostră? 

- Aţi încercat să mituiţi pe martori?

- Este un criminal!

Pe acelaşi subiect

- A omorât oameni din cauza drogurilor cumpărate de tine! 

Vlad Pascu: "Nu pot să dau timpul înapoi!"

La aproape o lună de când s-a urcat drogat la volan şi a ucis doi tineri în 2 Mai, Vlad Pascu a spus ceva despre ce a făcut. După audieri, s-a întors în Constanţa, unde se află în continuare sub arest preventiv. 

Vlad Pascu: Îmi pare rău pentru cele întâmplate. Nu pot să dau timpul înapoi! Îmi asum...Îmi pare foarte rău și nu am ce să spun. 

Familia şoferului drogat, reunită la audierile DIICOT

Familia Pascu s-a reunit ieri în faţa procurorilor DIICOT după ce la audieri a fost adus şi tatăl lui Vlad. A venit pe scuter, cu un zâmbet larg pe faţă şi o atitudine sfidătoare. La ieşire însă i-a pierit zâmbetul. A fost plasat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce polițiștii au descoperit în locuința sa, în urma perchezițiilor, mai multe cartușe depozitate necorespunzător. La plecarea de la sediul DIICOT, tatăl şoferului drogat a făcut un gest şocant. A dat cu scuterul peste jurnalişti şi apoi şi-a continuat nestigherit plimbarea prin oraş. 

În urma acestui incident Poliţia Capitalei s-a autosesizat şi aseară a fost chemat pentru a da explicaţii. Acum este cercetat în libertate pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

- De ce aţi fost agresiv cu jurnaliştii, domnule Pascu? Ne spuneţi şi nouă ce s-a întâmplat? Vă e ruşine de ce a făcut fiul dumneavoastră, domnule Pascu? 

Principalii furnizori de stupefiante în gaşca lui Pascu

Procurorii de la Crimă Organizată au avut nevoie de aproape o lună pentru a descoperi reţeaua de consumatori şi traficanţi din cazul Pascu. L-au identificat şi pe principalul dealer al tânărului. Tudor Duma, zis Maru, era principalul furnizor de stupefiante al cercului din care făcea parte Vlad Pascu. Traficantul, care îi era şi prieten apropiat, procura drogurile de pe Internet şi le vindea la petrecerile organizate de şoferul ucigaş. Maru susţine că nu consumă stupefiante, după cum neagă că ar fi un mare iubitor de arme albe. Timp de 14 ore au stat în faţa anchetatorilor Maru şi cei doi fraţi care se aprovizionau cu droguri de la el şi de la Vlad Pascu. 

Carmen Stan, avocatul unuia dintre dealeri: S-au dat ordonanţe de reţinere pentru toţi. Vom vedea mâine ce se va întâmpla mai departe. Cu siguranţă, dovezile sunt bine conservate şi probatoriul destul de stufos, dacă s-au luat aceste ordonanţe de reţinere. La urma urmei, trebuie să existe o frână în fenomenul ăsta care a depăşit orice limită, al consumului de droguri. 

La fel ca prietenul său, Vlad Pascu, Maru a fost prins în repetate rânduri cu droguri asupra sa. Nu a fost niciodată reţinut, pentru că deţinea o cantitate prea mică, spun anchetatorii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Probleme cu legea şi pentru tatăl lui Vlad Pascu. A fost plasat sub control judiciar: ce au găsit anchetatorii în casa lui