Antena Meniu Search
x

Video Avocata dealerilor lui Vlad Pascu: Trebuie să existe o frână în fenomenul ăsta care a depăşit orice limită, al consumului de droguri

Părinţii lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a produs tragedia din 2 Mai au fiecare... dosare penale. Chemaţi la audieri la DIICOT în dosarul Hidra, care-i vizează pe dealerii lui Vlad Pascu şi pe prietenii cu care se droga, Miruna şi Mihai s-au ales cu acuzaţii grave. Mama lui Vlad a fost reţinută pentru că i-ar fi şantajat pe martorii din dosarul fiului. Tatăl lui Vlad a fost plasat sub control judiciar pentru că în casa lui s-au găsit cartuşe pe care nu avea dreptul să le deţină. În plus, din cauza comportamentului său de la sediul DIICOT, s-a ales și cu un alt dosar penal după ce a intrat cu scuterul în jurnalişti, la plecarea de la audieri. Prietenul cel mai bun al lui Vlad Pascu, dar şi doi fraţi care le furnizau droguri au fost şi ei reţinuţi. 

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 13:35

Vezi și

O familie "obişnuită" după cum era prezentată, cu aproape o lună în urmă de prima avocată a lui Vlad Pascu. O familie care s-a reunit ieri, fără voie, la DIICOT. 

"Operaţiunea Hidra" îi vizează pe prietenii lui Vlad Pascu şi pe cei care le furnizau stupefiantele

Vlad Pascu era deja arestat pentru 30 zile pentru accidentul comis în noaptea de 19 august în care au murit 2 tineri, iar alţi 3 au fost răniţi. Acuzaţiile: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducerea maşinii sub influenţa alcoolului sau a drogurilor şi deţinere de droguri pentru propriul consum. Ieri a fost adus de la Constanţa să dea declaraţii într-o altă anchetă DIICOT, "operaţiunea Hidra" care-i vizează pe prietenii cu care se droga şi pe cei care le furnizau stupefiantele.

Luminiţa Popescu, prima avocată a lui Vlad Pascu (20 august): Părinţii nu sunt oameni cu bani care nu au ce face cu ei şi ii dau copilului să se drogheze sub nicio formă.

Pe acelaşi subiect

Aşa încerca avocata lui Vlad să-i prezinte pe părinţii lui. A subliniat atunci că tânărul de 19 ani nu este în niciun caz o beizadea. Mai mult, părinţii băiatului au trimis şi un comunicat prin care susţineau că vor lăsa legea să-şi spună cuvântul după tragedia provocată de fiul lor. 

"Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii şi nu încercăm să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale", spuneau părinţii lui Vlad, potrivit HotNews. Dar procurorii au descoperit că mama tânărului ar fi încercat să-i şantajeze pe amicii fiului său, martori în dosar. Aşa că au reţinut-o pentru 24 de ore, în urma audierilor de ieri de la sediul DIICOT.

Patru proprietăţi ale familiei Pascu au fost scotocite ieri, de anchetatori

Patru proprietăţi ale familiei Pascu, evaluate la milioane de euro, au fost scotocite ieri, de anchetatori. Au găsit muniţie şi l-au chemat la audieri şi pe Mihai Pascu, tatăl lui Vlad. Bărbatul a venit la DIICOT pe un scuter. La intrare a afişat un zâmbet larg şi o atitudine arogantă. 

După ce a aflat că este cercetat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, la ieşirea de la audieri a făcut un gest şocant. A dat cu scuterul peste jurnalişti şi a plecat. Poliţia Capitalei s-a autosesizat imediat aşa că spre seară l-a chemat la secţie pentru explicaţii. Mihai Pascu s-a ales cu un nou dosar fiind cercetat acum şi pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Avocata dealerilor lui Vlad Pascu: Trebuie să existe o frână în fenomenul ăsta care a depăşit orice limită

Cât despre dosarul deschis de procurorii de la crimă organizată care au mers pe firul reţelei care l-a alimentat pe Vlad Pascu şi pe prietenii săi cu droguri ziua de audieri s-a încheiat cu alte trei reţineri: Tudor Duma zis Maru, amic apropiat şi încă doi fraţi care erau dealeri. 

Carmen Stan, avocatul unuia dintre dealeri: S-au dat ordonanţe de reţinere pentru toţi. La urma urmei, trebuie să existe o frână în fenomenul ăsta care a depăşit orice limită, al consumului de droguri. 

La fel ca prietenul său, Vlad Pascu, Maru ar fi fost prins în repetate rânduri cu droguri asupra sa. Nu a fost niciodată reţinut, pentru că deţinea o cantitate prea mică, spun anchetatorii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Avocata dealerilor lui Vlad Pascu: Trebuie să existe o frână în fenomenul ăsta care a depăşit orice limită, al consumului de droguri