Antena Meniu Search
x

Operaţiunea Hidra: Descinderi la prietenii lui Vlad Pascu, bănuiţi că vindeau droguri pe litoral şi în cluburi de lux. E vizată şi mama şoferului drogat - surse

Percheziţii de amploare în aceste momente la domiciliul lui Vlad Pascu, tânărul care a condus sub influenţa unui cocktail de droguri şi a omorât mai apoi doi studenţi în staţiunea 2 Mai, potrivit surselor Observator. Alte 10 percheziţii au loc la casele altor tineri, bănuiţi că ar fi distribuit droguri în diverse locații, restaurante și cluburi de lux din Capitală, dar şi Constanţa.

de Redactia Observator

la 14.09.2023, 10:42

Vezi și

Procurorii DIICOT au efectuat în această dimineaţă 11 percheziții domiciliare, în municipiul București, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

"Operațiunea Hidra" vizează adolescenți proveniți din familii înstărite

"Operațiunea Hidra", derulată în această dimineață, vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat, se arată în comunicatul DIICOT. 

Pe acelaşi subiect

Cum procurau drogurile şi unde le vindeau

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat. Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

De asemenea, polițiștii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum și mai multe citații, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției. 

Percheziţii la domiciliul lui Vlad Pascu şi în casele prietenilor săi

Potrivit surselor Observator, perchezițiile de astăzi sunt, pe de o parte la gașca cu care se afla Vlad Pascu la mare, precum și la distribuitorul lor, iar, pe de altă parte, la mama lui Pascu, care ar fi săvârșit infracțiuni contra înfăptuirii justiției și ar fi încercat să șantajeze martori în cauza pe droguri în care e vizat fiul său.

Unul dintre suspecți este o persoana foarte apropiată de Vlad Pascu, dintre ale cărui legături infracționale fac parte și persoane consumatoare de droguri și implicate în mod frecvent în activități infracționale ce țin de punerea în circulație a drogurilor de risc și mare risc: trei tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani se află în cercul infracțional extins din care face parte și Vlad Pascu. 

Cei patru au fost observați împreună, alături și de alte persoane, în judetul Constanța, în noaptea de 18-19 august 2023, fiind cazați la aceeași unitate de cazare și existând probabilitatea ridicată, conform informațiilor deținute, să fi consumat împreună substanțe stupefiante, în aceleași împrejurări, anterior producerii tragicului accident din dimineața de 19.08.2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Operaţiunea Hidra: Descinderi la prietenii lui Vlad Pascu, bănuiţi că vindeau droguri pe litoral şi în cluburi de lux. E vizată şi mama şoferului drogat - surse