Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video STENOGRAME. Miruna Pascu plănuise pas cu pas cum îşi va scăpa fiul ucigaş de puşcărie. "Fac dosar medical, o să pleci vreun an de zile din România"

Judecaţi în numele fiului. Miruna şi Mihai Pascu, părinţii şoferului drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai, merg acum pe urmele fiului, arestat deja de o lună. Interceptările procurorilor arată cum mama, ca să-şi scape copilul de un nou dosar, a început să-i şantajeze prietenii şi făcea planuri să-l trimită în străinătate. Femeia e acum arestată. 

de Redactia Observator

la 06.10.2023 , 16:26

Familia Pascu. Vlad, Miruna şi Mihai. Reunită în faţa procurorilor DIICOT, dezbinată de acuzaţii grave şi cătuşe. Fiul - cel care a omorât cu maşina doi tineri, drogat fiind, în staţiunea 2 Mai. Mama e acum acuzată de şantaj şi arestată. A încercat să-şi scape fiul de un nou dosar de trafic şi consum de droguri. Tatăl - e prins cu muniţie la percheziţii, iar la audieri, extrem de nervos, loveşte jurnaliştii cu motorul şi fuge. Rămâne fără permis de conducere şi primeşte control judiciar. 

Totul - în numele fiului. Vlad Pascu.

Reporter: Mama ta a încercat să ameninţe martori să nu depună mărturie împotriva ta?

Vezi și

Vlad Pascu: Nu ştiu!

Pe acelaşi subiect

Ce neagă tânărul, confirmă procurorii DIICOT

Imediat după ce fiul i-a fost arestat, Miruna Pascu ia ancheta pe cont propriu. Se asigură că nimeni nu suflă o vorbă despre viaţa îngropată în droguri a lui Vlad.

Tânără: Oxicodona este viaţa noastră! Noi nu suntem toxicomani, noi suntem oxicomani!

Tânăra este martor-cheie. Miruna Pascu află că este chemată la audieri şi începe să o preseze. 

Martor: Şi ce să spun dacă mă intreabă?

Miruna, mama lui Vlad Pascu: Nu le zi nimic! 

Martor: Aa…adică să neg…filmulețele …

Miruna, mama lui Vlad Pascu: Într-un clip poți să fii orice…e ca și cum ai juca teatru, da?

"În timpul undei discuții telefonice de câteva zeci de minute Miruna Pascu a încercat să o convingă pe tânără să nu meargă la audieri la DIICOT altfel va intra acolo având calitatea de martor și va ieși suspectă. Mai mult, i-a cerut să șteargă toate mesajele și fișierele media din telefon care ar putea avea legături cu fiul său. În caz contrar va da presei materiale compromițătoare cu ea", spune Andreea Filip, reporter Observator.

Iritată, trece rapid la jigniri.

Miruna, mama lui Vlad Pascu: Dar dacă ești atât de labilă, ia-ți un avocat.

Martor: Labilă?!

Miruna, mama lui Vlad Pascu: Bun, problema este ce îți dorești tu de la viață.

Martor: Să scap, să nu am nicio problemă. Eu ştiu de la Vlad, acum să vă zic așa, că mai avea așa o problemă, știu și de depresiile lui și așa, dumneavoastră îl mai ajutați cu Xanax.

Miruna, mama lui Vlad Pascu: Doamne, eu nu-l ajutam cu niciun fel de Xanax, el a avut reţetă până la un moment dat.

Imediat, Miruna Pascu îşi sună fiul în arestul din Constanţa şi îl confruntă.

Miruna, mama lui Vlad Pascu: Mama, a zis că eu îți dădeam pastile, auzi! Că știe de la tine că îți dădeam pastile. Adică cu alte cuvinte, hai că mai era un pic să mă bage și pe mine în c.... Eu?! Îți dădeam ție pastile?! Vreodată?! Ever? 

Vlad Pascu: Doamne!

Discuţia despre martoră continuă şi a doua zi.

Miruna, mama lui Vlad Pascu: M-a sunat ieri....domnișoara... Ea așa e de proastă? Sau face pe nebuna? 

Vlad Pascu: E destul de proastă. 

Miruna, mama lui Vlad Pascu: E foarte proastă. Deci va face niște prostii cât ea de mari. 

Ai ajuns pentru că ți-ai dorit întotdeauna să fii în centrul atenției lu tac-tu, să te aprecieze el. Așa te-a învățat, să fii șmecher! Și ai intrat într-un club de așa ziși smecheri. Te rog frumos, nu mai vorbi cu nimeni. Crede-mă că sunt mulți oameni care fac niște eforturi supraomenești ca să scoată ceva din căcatul ăsta. Și nu le fac gratis. Înțelegi? 

Mama merge şi mai departe cu planurile

Jurist: Eu am vorbit. A zis unul că a găsit o... să vedem o ...la procurorul Niț...(n.l. neinteligibil)  să vedem. O să vedem poate am vreun răspuns. 

Miruna, mama lui Vlad Pascu: Tre să mă interesez că... nici pe preventiv nu-l ține mult, sau îl bagă pe preventiv pe penitenciar. 

Martorii din dosar povesesc cum tânărul obişnuia des să se urce drogat la volan

"După ce ne-am drogat, ne-am urcat cu mașina pe linia ferată. Cu această ocazie, m-am julit foarte tare la genunchi, așa încât, când a trebuit să merg de Paște la bunicii mei, nu am putut urca cele patru etaje de la bloc", spune un martor, potrivit unui referat DIICOT.

Vlad Pascu: Pe numele meu există în momentul de faţă businessuri de mai mulţi bani decât o să aveţi voi dacă faceţi foamea cu pateu toată viaţa!

Mama promite că-l va proteja cu orice preţ

Miruna, mama lui Vlad Pascu: Primul lucru pe care tre să-l fac, e să fac dosar medical și dup-aia încet, încet. Şi o să am grijă ca să fii ok, adică în privința asta de protecție. Şi să găsim niște soluții pentru problema cu DIICOT-ul. O să găsești ceva de făcut. O să pleci vreun an de zile din România cu siguranță, oriunde. 

Vlad Pascu: Păi normal. Lumea e îndoliată, e astea...nu ai cum să....

Miruna, mama lui Vlad Pascu: Mamă, problema este de accident. Şi în momentul în care a fost comportamentul ăla al tău dinainte, aberant, a fost ca și cum a fost o sfidare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Evenimente » STENOGRAME. Miruna Pascu plănuise pas cu pas cum îşi va scăpa fiul ucigaş de puşcărie. "Fac dosar medical, o să pleci vreun an de zile din România"