Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt rușii care au câștigat 18 milioane de dolari la Campionatul Mondial de DOTA 2 de la București. ”Suntem încă în stare de şoc”

Game over la Bucureşti. Competiţia de gaming cu cele mai mari premii din istorie s-a încheiat. Pe o Arenă Naţională fără spectatori din cauza pandemiei, finala DOTA 2 The International a adus un câştigător supriză. Echipa rusească Team Spirit a plecat acasă mai bogată cu peste 18 milioane de dolari după ce a învins favorita turneului.

de Greta Gavrilă

la 18.10.2021, 20:42

Vezi și

”Doamnelor şi domnilor, campionii Dota International: Team Spirit!” Ei sunt învingătorii de pe Arena Naţională. Trei ruşi şi doi ucrainieni au reuşit să se impună la cea de-a 10-a ediţie a celui mai prestigios turneu de gaming al anului, după o finală care a durat mai bine de cinci ore. Pentru patru dintre câştigători surpriza e totală: este prima competiţie de un asemenea calibru la care participă. ”Cred că suntem încă în stare de şoc şi nu înţelegem că tocmai am realizat asta”. ”Da, da. Şi eu mă gândesc la acelaşi lucru”, spun ei. Team Spirit a eliminat în semifinale campionii en-titre, Team Secret, şi au învins în finală favoriţii turneului PSG.LGD. 

Finala DOTA 2 The International, pe Arena Națională. Pandemia nu a afectat şi premiile

Singurul regret al participanţilor şi organizatorilor a fost că cele 55 de mii de locuri ale Arenei Naţionale au fost goale. Pandemia nu a afectat şi premiile, din contră. Premiile totale de 40 de milioane de dolari reprezintă un nou record pentru o competiţie de gaming. Din această sumă, 18,2 milioane de dolari au revenit câştigătorilor. ”Premiul este atât de mare încât te gândeşti dacă mai are sens să mai joci DOTA 2 acum, după ce ai câştigat”, spune Yaroslav "Miposhka" Naidenov, căpitan Team Spirit.

DOTA 2 este un joc video în care două echipe formate din câte 5 jucători îşi aleg eroi cu abilităţi variate, pe care îi folosesc într-o luptă pentru a cuceri baza adversarilor. La ora actuală este departe de a fi cel mai popular joc video, cu doar 7,6 milioane de jucători activi lunar, mult sub zecile de milioane care preferă League of Legends, Fortnite sau Counter Strike: Global Offensive.

Fiecare jucător contribuie direct la premiu. O parte din banii investiţi în joc ajung direct în fondul competiţei. Şi sunt 7,6 milioane de jucători activi în fiecare lună. În 2020, competiţia a fost suspendată din cauza pandemiei. Bucureştiul a fost anunţat gazdă a competiţiei la începutul lunii iulie, când numărul de cazuri zilnice de COVID nu depăşea 100.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cine sunt rușii care au câștigat 18 milioane de dolari la Campionatul Mondial de DOTA 2 de la București. ”Suntem încă în stare de şoc”