Antena Meniu Search
x

Video Ultima versiune a legendarului joc Tetris, bucuria generaţiei cu cheia la gât în anii '90, este făcut de români

​Romania începe să îşi câştige locul în faţă în industria mondială a jocurilor video. Nu suntem doar organizatori de competiţii de gaming, ci şi creatori. Ultima versiune a jocului Tetris, bucuria generaţiei cu cheia la gât în anii '90, este făcută de români. 

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 22:14

Vezi și

Dan Pavel, reporter Observator: Cea mai nouă varianta de Tetris, celebrul joc pe care îl știm din anii '90, se face în București. Am venit la studioul de gaming din Piață Charles de Gaulle, să mă întâlnesc cu băieții deștepți care lucrează la versiunea asta. 

Unul dintre cele mai populare şi simple jocuri din toate timpurile, Tetrisul are o poveste complicată. A fost inventat în anii 80 de un inginer rus, dar popularitatea şi-a câştigat-o în lumea occidentală. Tot britanicii şi americanii au fost şi cei care au făcut bani mulţi de pe urma lui. În România, Tetrisul a fost bucuria copiilor în anii '90.

Ionuț Solomon, Creative Director Amber: Nu vorbim totuși de orice joc, vorbim de jocul copilăriei. Ai așa o senzație specială, vreo nostalgie că lucrezi la Tetris. Bineînțeles că o am, nu m-aș fi gândit niciodată să ajung să lucrez, să-mi depun tot efortul acolo.

25 de oameni au lucrat la noul joc Tetris. O parte din ei de la Bucureşti

Pe acelaşi subiect

Dan Pavel, reporter Observator: Am venit pentru o demonstrație, să îmi arăți cum se joacă Tetris. Avem nevoie de net?

Ionuț Solomon, Creative Director Amber: Pai, n-ai nevoie neapărat de internet, decât atunci cand îl descarci.

În industria mondială de gaming, România s-a aşezat deja la masa bogaţilor. Un turneu major de jocuri video este programat pentru data de 7 octombrie, pe Arena Naţională.

Ionuț Solomon, Creative Director Amber: E foarte aproape să înceapă The Internațional, un turneu care e probabil Champions League-ul jocurilor pe calculator, un turneu cu premii foarte mari, găzduit de Arena Națională. Am dat fotbalul pe jocuri, pe Dota 2.

În România sunt peste 100 de studiouri de gaming în care lucrează 6.000 de specialişti şi care, anul trecut, a generat o cifră de afaceri de 200 de milioane de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Tehnologie » Ultima versiune a legendarului joc Tetris, bucuria generaţiei cu cheia la gât în anii '90, este făcut de români