Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciolacu a cerut modificarea OUG 84 antidrog. Permisul le va fi înapoiat şoferilor dacă analizele biologice întârzie

Testele antidrog par o epopee fără sfârşit. Ministerul de interne lucrează de zor la normele de aplicare a Ordonanţei, astfel încât mâine, să poată fi adoptate în şedinţa de Guvern. Ordonanţa care prevede ridicarea permisului după un rezultat pozitiv la drugtest a fost puternic contestată, aşa că premierul a cerut modificarea ei de urgenţă. Sunt câteva modificări importante care vor fi aduse legii.

de Bianca Iacob

la 17.07.2024 , 13:55

Decidenţii din ministerul Sănătăţii, cei de la Medicină Legală şi ministerul de Interne au ultimele discuţii pe aceste modificări. 

OUG 84 antidrog. Cum se modifică ordonanţa care lasă şoferii prinşi drogaţi fără permis

Cea mai importantă modificare este cea a rezultatului preliminar în 72 de ore. Dacă şoferul este depistat pozitiv la testul antidrog făcut de poliţist, merge la probele biologice. 72 de ore, până când vor fi venit rezultatele, permisul rămâne la poliţie.

Vezi și

Tot în acest interval, Medicina Legală trebuie să dea acel răspuns preliminar: dacă şoferul a fost sau nu drogat. Analizele despre cantitate, însă, vor mai dura.

Pe acelaşi subiect

La nivelul ţării, sunt 16 laboratoare unde se pot face aceste analize preliminare. Dintre acestea, 6..7 pot să determine şi cantitatea.

Până la finalul acestui an se vorbeşte şi despre dotarea, atât a Serviciului de Medicină Legală cu aparate noi, care pot ajuta la rapoditatea acestor teste, dar şi deschiderea laboratorului Poliţiei Române, pentru a putea face în paralel testele antidrog, proba de sânge.

Ordonanţa de Urgenţă va fi modificată mâine, în şedinţă de Guvern.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Ciolacu a cerut modificarea OUG 84 antidrog. Permisul le va fi înapoiat şoferilor dacă analizele biologice întârzie