Antena Meniu Search
x

Video Ciugud, cea mai dezvoltată comună din România, şi-a tras ponton

Cea mai dezvoltată comună din România vrea să devină şi mai atrăgătoare. Oamenii din Ciugud, judeţul Alba, vor putea, în scurt timp, să facă plimbări de agrement pe râul Mureş. Plecarea se va face de pe un ponton nou construit, iar traseul va conecta mai multe localităţi, pe o distanţă de 55 de kilometri.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 09:11

Vezi și
  • Deşi comuna lor este considerată, deja, cea mai dezvoltată din România, autorităţile din Ciugud vor ca aceasta să devină şi mai atrăgătoare.

Sorin Poparadu, Primăria Ciugud: Avem şase puncte unde cei ce folosesc caiace pot acosta şi o punte plutitoare care se ridică, chiar dacă va creşte nivelul râului Mureş. 

Debarcaderul s-a amenajat pe malul râului Mureş, în localitatea Drâmbar. Investiţia de peste 80.000 de euro face parte dintr-un proiect mult mai mare. Zona de agrement va include terenuri de fotbal, tenis, zone de promenadă, pescuit, dar şi locuri de campare pentru turişti. 

Gheorghe Damian, primar Ciugud: Ne dorim ca şi celelalte comune care sunt partenere în proiectul acesta să dezvolte astfel de debarcadere împreună cu municipiul Alba-Iulia în aşa fel încât, la final, turiştii să aibă un traseu de ambarcaţiuni uşoare de aproximativ 55 de kilometri.

Opt localităţi vor beneficia de debarcadere cu ambarcaţiuni ce vor putea fi folosite în scop turistic, între Sîntimbru din Alba şi localitatea Geoagiu din judeţul Hunedoara. 

Pe acelaşi subiect

Autorităţile din Ciugud vor să transforme o plută într-o atracţie turistică

Localnic: O să fie o investiţie oportună, mai ales că dezvoltăm turismul pe Mureş şi o să fie complementar fiind prima investiţie în această zonă. Pe langă această investiţie o să intervină şi un parc de rulote.

Localnică: E ceva ce n-am avut pâna acum şi abia aştept să mă bucur de toate activităţile de pe râu.

Planurile nu se opresc însă aici.

Gheorghe Damian, primar Ciugud: Vrem să construim o plută, o plută aşa cum erau odată, lungă de vreo opt metri şi lată de vreo cinci metri. Această plută ne dorim să fie cumva un obiectiv, o atracţie turistică.

O atracţie de care se vor bucura însă doar cei care ajung pe râul Mureş. În Bucureşti, promisiunile unui astfel de proiect pe râul Dâmboviţa au curs timp de 30 de ani în zadar. Niciun primar nu a reuşit până acum să lanseze la apă vreo barcă de agrement, cu sau fără fonduri europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ciugud, cea mai dezvoltată comună din România, şi-a tras ponton