Antena Meniu Search
x

Video Clădire emblematică din Baia Mare, arsă din temelii. Zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările

Cabana Usturoiul, o clădire emblematică a municipiului Baia Mare, a fost mistuită de flăcări, aseară. Zeci de pompieri s-au luptat cu focul mai bine de trei ore, dar nu au mai reușit să salveze nimic. Construcția dezafectată era asigurată și din fericire în urma incendiului nu au fost înregistrate victime.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 15.02.2022, 08:09

Vezi și

Construită în anii '60, clădirea a fost o emblemă a oraşului, mai ales în perioada comunistă. Un cuibușor perfect de nebunii pentru ștabii de la centru, spun băimărenii.

''Cum am ieşit de la cai, că am dat de mâncare la cai, am văzut că a luat foc acoperişul şi am sunat la 112.''

Situată pe Valea Usturoiului, o zonă greu accesibilă mai ales în sezonul rece, construcția, aflată de câțiva ani în paragină, ar fi fost ocupată acum de oamenii fără adăpost, dar și de tinerii care consumau substanțe interzise.

''Cred că în decursul zilei de astăzi tot urcă copii din ăştia care se droghează. Şi în vară i-am alungat pe câţiva de aici. Probabil or fi făcut foc în pod şi de la ziuă s-a extins.''

Pe acelaşi subiect

Oamenii legii încearcă să afle cauza incendiului

La fața locului au ajuns 28 de pompieri, un echipaj de descarcerare, dar și polițiști. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș: În momentul sosirii la locul intervenţiei incendiul se manifesta generalizat. Nu era pericol de extindere.

Cauza incendiului va fi stabilită în urma unei anchete. Cabana este în proprietatea unei bănci, după ce un om de afaceri din Baia Mare a pierdut construcția, fiind executat silit. Denumirea clădirii vine de la usturoiul sălbatic, leurda, care se întinde, și azi, de la restaurant spre munte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Clădire emblematică din Baia Mare, arsă din temelii. Zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările