Antena Meniu Search
x

Unul dintre cele mai mari clanuri interlope din România, destructurat. Liderii îşi antrenau copiii să fie infractori

Unul dintre cele mai mari clanuri interlope din Bucureşti a fost destructurat în acestă dimineaţă. Gruparea Ştoacă a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT după ani de filaj. Agenţii sub acoperire au adunat probe demne de filmele cu mafia italiană.

Vezi și

Unul dintre cele mai mari clanuri interlope din Bucureşti a fost destructurat în acestă dimineaţă. Gruparea Ştoacă a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT după ani de filaj. Agenţii sub acoperire au adunat probe demne de filmele cu mafia italiană. Liderii îşi învăţau copiii cum să conducă afacerile ilegale cu droguri şi prostituţie.

Rând pe rând, 30 de indivizi bănuiţi de trafic de droguri şi proxenetism, în frunte cu liderul lor, sunt aduşi la audieri. Ar fi membri ai grupării Ştoacă, unul dintre cele mai vechi clanuri din Capitală. De 18 ani, ar fi principalii traficanţi de droguri din sudul Capitalei. După doi ani de acţiuni sub acoperire, anchetatorii i-au prins. 

Acest bărbat ar fi unul dintre primii lideri ai grupării. A fost arestat în trecut pentru trafic de droguri. 

Procurorii susţin însă că bărbatul a transmis "moştenirea" mai departe. 

Conform DIICOT, după tiparul grupărilor mafiote din sudul Italiei, copiii şi nepoţii au fost crescuţi şi învăţaţi să facă afaceri ilegale. Fie că era vorba de rude sau de adepţi din exterior, toţi depuneau "jurământul" tăcerii şi al sacrificiului pentru lider. Aşa că la descinderile de azi, mascaţii au vent cu un adevărat arsenal. 

A fost prima oara cand mascatii folosesc o masina blindata in timpul perchezitiilor. E masura de securitate aleasa de trupele speciale pentru ca procurorii au obtinut informatii ca membrii gruparii depuneau un juramant prin care trebuiau sa faca orice in cazul in care se ajunge la astfel de perchezitii.

Între cei bănuiţi că au aderat la acest grup sunt fiul fostului senator brăilean Mihai Dănuţ şi un cunoscut om de afaceri, Pollak Bohus, zis Ben. 

Membrii clanului Ştoacă sunt acuzaţi şi de proxenetism. Ar fi racolat fete după metoda loverboy. Sau le-ar fi trimis cu forţa să se prostitueze în saloanele de masaj erotic pe care gruparea le avea în Bucureşti sau în străinătate, în ţări precum Cehia, Germania, Anglia, Scoţia, Emiratele Arabe Unite şi Belgia. Percheziţii s-au făcut la 57 de adrese din Capitală, Ilfov şi Giurgiu. 

În dosar sunt 35 de suspecţi şi 55 de martori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Unul dintre cele mai mari clanuri interlope din România, destructurat. Liderii îşi antrenau copiii să fie infractori