Antena Meniu Search
x

Video Clienţii, nedumeriţi de gardurile care despart vaccinaţii de nevaccinaţi în unele magazine. "Cât nu îţi cere certificatul, nu le văd rostul"

Măsură radicală adoptată de un lanţ de hipermarketuri. Garduri metalice de înălţimea unui om, din cele folosite în construcţii, au fost montate de-a lungul galeriilor comerciale din toată ţara. Aceasta este soluția găsită pentru separarea clienților cu certificat verde de cei care nu au un asemenea document. Deocamdată, oficialii magazinului nu au explicat măsura.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 22.11.2021, 19:18

Vezi și

Cei care au ieşit la cumpărături într-un hipermarket din Râmnicu Sărat au avut un şoc. Au dat de un gard metalic înalt de aproape doi metri, montat chiar în mijlocul culoarului de acces. Alt hipermarket al aceluiaşi lanţ comercial, de data aceasta în Braşov - un gard asemănător, cu folie transparentă pe toată suprafaţa, separă magazinele neesenţiale de restul. Într-o parte au voie doar cumpărătorii cu certificat de vaccinare: este zona magazinelor din galeria comercială. În cealaltă parte, accesul este liber, atât pentru vaccinaţi, cât şi pentru nevaccinaţi - acolo este magazinul alimentar. Cumpărătorii sunt derutaţi.

Clienţii magazinelor, nedumeriţi de gardul care separă vaccinaţii de nevaccinaţi

Întrebaţi cum li se par gardurile, oamenii spun iniţial că "sunt pentru protejare, sunt bune". Dar după ce află care e scopul lor, de a separa persoanele cu certificat verde de cele care nu deţin documentul, sunt neîncrezători: "Păi nu, e pentru intrare şi pentru ieşire". După ce află care e rostul gardului, oamenii devin şi mai nedumeriţi, mai ales că nu le-a cerut nimeni vreun certificat. "Atât timp cât nu îţi cere certificatul, nu le văd rostul", spune o femeie.

Alţii nu sunt deranjaţi de gard, cât mai degrabă de aspectul estetic. "Nu prea ok, dar ... Păi arată urât, în primul rând", este de părere o femeie. Gardurile acoperite cu folie au apărut încă de la sfârșitul săptămânii trecute şi sunt în toate oraşele în care reţeaua are magazine. Un telespectator care a filmat interiorul unui hipermarket din Bucureşti a remarcat aceeaşi situaţie. În altă zonă din Capitală, administratorii au venit cu un altfel de separator, doar din folie transparentă. 

Pe acelaşi subiect

Reporterul Observator a întrebat reprezentanții lanțului de magazine în ce scop au fost montate gardurile şi de ce nu este verificat certificatul verde. Nu a primit până acum răspuns la niciuna din aceste întrebări. Nici oficialii DSP Brașov nu au fost în măsură să comenteze care este eficiența epidemiologică a gardurilor. 

La Botoşani, preoţii ar fi interzis accesul enoriaşilor vaccinaţi în biserică. "Li s-a smuls masca de pe faţă"

O altă măsură extremă ar fi luat şi preoţii din la Botoşani. În mai multe localităţi ar fi interzis intrarea în biserică a celor care poartă mască sau sunt vaccinaţi. "A fost şi un incident prin care câtorva enoriaşi li s-a smuls masca de pe faţă, tot în biserică şi, de asemenea, faptul că li s-a recomandat să nu se vaccineze sau să vină vaccinaţi in biserica ca nu este bine", a declarat Monica Adăscăliței, director DSP Botoşani.

Reprezentanţii DSP au demarat o anchetă pentru a verifica reclamaţiile enoriaşilor supăraţi. De la Bucureşti, şi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei confirmă demararea unei investigaţii la nivelul Arhiepiscopiei de care aparțin acești preoți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Clienţii, nedumeriţi de gardurile care despart vaccinaţii de nevaccinaţi în unele magazine. "Cât nu îţi cere certificatul, nu le văd rostul"