Antena Meniu Search
x

Video Clipe de groază pentru 88 de pasageri în avionul Tarom care zbura spre România. Precizările CNAB despre alerta cu bombă de la bordul aeronavei

Momente de groază pentru 88 de pasageri care se întorceau la Bucureşti noaptea trecută, de la Tel Aviv, cu o aeronavă Tarom. O alertă cu bombă la bordul avionului a făcut ca aeronava să aterizeze de urgenţă la Istanbul. Pasagerii au fost debarcaţi, iar avionul a fost verificat. Iar la bord nu a fost găsit explozibil.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 24.03.2023, 13:38

Vezi și

Avionul Tarom care ar fi trebuit să ajungă la București a aterizat de urgență la Istanbul, după ce comandantul de zbor a luat această măsură de ultim moment. Un mesaj primit pe adresa de mail a Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) anunța că la bordul aeronavei ar exista un dispozitiv exploziv. 

Mesajul care anunța pericolul la bordul aeronavei Tarom a fost primit pe adresa de mail a CNAB

"Având în vedere multitudinea de informații apărute în spațiul public privind unele evenimente petrecute la aeroportul Henri Coandă în cursul zilei de 24 martie 2023, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) face următoarele precizări:

  • O amenințare cu bombă la bordul unei aeronave care efectua cursa RO 154 (Tel Aviv – București) a fost primită pe o adresă publică de e-mail a CNAB la ora 01.23. Conform procedurilor în vigoare, s-a anunțat imediat compania aeriană și totodată s-a constituit celula de criză a aeroportului Henri Coandă care a analizat amenințarea. După efectuarea propriei analize, compania aeriană a decis ca aeronava să aterizeze Istanbul
  • Fără vreo legătură cu amenințarea de mai sus, începând cu ora 0.00 a zilei de 24 martie, pentru un interval de 3-4 ore, a fost programată o întrerupere a comunicațiilor pe aeroportul Henri Coandă, în vederea înlocuirii unui echipament IT.
Pe acelaşi subiect

Acțiunea a fost anunțată cu mai mult de o săptămână în avans, atât intern cât și către toți utilizatorii externi, inclusiv către companiile aeriene și agenții de handling, pentru ca aceștia să-și ia măsurile necesare iar traficul aerian să nu fie afectat. Prin eforturile echipei IT, perioada de întrerupere a comunicațiilor a fost scurtată la cca. o oră. Precizăm că astfel de întreruperi, de scurtă durată, ale comunicațiilor au mai avut și vor mai avea loc, cu anunțarea prealabilă a colaboratorilor, până la finalizarea proiectului de upgradare a echipamentelor arhitecturii de rețea business a CNAB. Serviciile de specialitate nu a sesizat nici în acest interval și nici ulterior vreun atac cibernetic", a transmis Compania Națională Aeroporturi București.

Alerta cu bombă a fost falsă

Odată aterizată la sol, în Istanbul, avionul a fost verificat de specialiști, care au stabilit faptul că nu există niciun pericol. Pasagerii au primit asistență în Istanbul și urmează să sosească pe Aeroportul Otopeni. Conform unui comunicat al companiei, Tarom, alarma a fost una falsă.

"Compania TAROM informează că din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor,care respectă procedurile standard pentru astfel de situații.

La bord se aflau 88 pasageri. Mentionam că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă. În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală. Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranta si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale", a informat și compania Tarom.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Clipe de groază pentru 88 de pasageri în avionul Tarom care zbura spre România. Precizările CNAB despre alerta cu bombă de la bordul aeronavei