Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de ploi, furtuni şi grindină în 11 judeţe! Lista localităţilor afectate de avertizarea ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting Cod galben de furtună pentru opt județe din țară în următoarele ore.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting Cod portocaliu și galben de furtună pentru mai multe județe din țară în următoarele ore.

Actualizare: ANM a prelungit până la ora 16:00 atenţionarea meteo cod galben de ploi, grindină şi intensificări.

Potrivit ANM, în zona de munte a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, în judeţul Sălaj, în Harghita, Sibiu, Maramureş, Satu Mare, Braşov, Alba, Covasna, Moacşa şi Mureş vor fi averse care vor aduna 25-30 de l/mp, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, dar şi căderi de grindină de mici dimensiuni.

Initial, alerta meteo era valabilă până la ora 15:00.

ANM anunță cod portocaliu în județul Brașov pânâ la ora 14:45 și cod galben în zece județe din țară.

Localitățile afectate de codul portocaliu de furtuni sunt: Zărnești, Predeal, Bran, Moieciu, Poiana Mărului, Recea, Hârseni, Lisa, Sâmbăta de Sus, Fundata.

În această zonă, se vor semnala averse torențiale care vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale văntului.

Codul galben de ploi vizează 10 județe și este valabil până la ora 15:00.

Astfel, se vor semnala averse locale ce vor cumula 25...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, căderi izolate de grindină în zona de munte a județulului Prahova și județele Argeş, Dâmboviţa și Buzău.

De asemenea, celeași fenomene meteo sunt anunțate până la ora 15:00 în județul Cluj (Huedin, Poieni, Călățele, Negreni, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu, Mărișel, Ciucea, Rișca, Izvoru Crișului, Beliș, zona de munte de peste cota 1800 m), și județul Bihor (Bratca, Șuncuiuș, Bulz).

Până la ora 14:45, se vor semnala averse locale care vor cumula 25-30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii și intensificări de scurtă durată ale văntului în următoarele zone:

Județul Braşov: : zona de munte de peste cota 1800 m;

Județul Braşov: Brașov, Săcele, Zărnești, Râșnov, Predeal, Bran, Moieciu, Vulcan, Cristian, Poiana Mărului, Recea, Vama Buzăului, Viștea, Lisa, Sâmbăta de Sus, Holbav, Fundata;

Județul Covasna: Covasna, Întorsura Buzăului, Zagon, Sita Buzăului, Barcani, Dobârlău, Valea Mare, Comandău;

Județul Harghita: Gheorgheni, Bălan, Praid, Sândominic, Zetea, Lunca de Jos, Tulgheș, Lunca de Sus, Corbu, Vărșag;

Județul Mureş: : zona de munte de peste cota 1800 m; Ibănești, Eremitu, Lunca Bradului, Răstolița, Stânceni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Alertă meteo de ploi, furtuni şi grindină în 11 judeţe! Lista localităţilor afectate de avertizarea ANM