Antena Meniu Search
x

Cod roșu de avalanșă în Masivul Bucegi şi în Munţii Făgăraş. Toate traseele de altitudine au fost închise

La munte, zăpada a luat-o la vale şi a blocat accesul pe mai multe drumuri. Sute de turişti au rămas izolaţi şi au cerut ajutor la 112. În Bucegi şi în munţii Făgăraş e cod roşu de avalanşă, iar pe pârtiile de la înălţime nu se schiază.

Vezi și

Dacă în sudul ţării, ploaia îngheţată a fost un coşmar, în restul ţării nămeţii de zăpadă au blocat şoselele. În Vaslui, un echipaj medical nu a mai putut să ajungă la un pacient inconştient din cauza troienelor, iar medicii au fost nevoiţi să ceară ajutorul unei şenilate pentru a-l transporta la spital. Iar la munte, zăpada a luat-o la vale şi a blocat accesul pe mai multe drumuri. Sute de turişti au rămas izolaţi şi au cerut ajutor la 112. În Bucegi şi în munţii Făgăraş e cod roşu de avalanşă, iar pe pârtiile de la înălţime nu se schiază.

Doar cu şenilata a putut fi salvat un bărbat din localitatea Bahnari, judeţul Vaslui. Omul intrase în comă, iar familia a chemat ajutoare la 112. O ambulanţă de terapie intensivă a fost mobilizată în zonă, numai că echipajul s-a împotmolit pe drum, din cauza troienelor şi a gheţii. În ajutor au venit pompierii, care au preluat bolnavul cu şenilata şi l-au dus la spital

Şi în Dâmboviţa, avalanşele şi copacii doborâţi de zăpadă au blocat drumurile spre staţiunea Padina, iar sute de turişti au rămas izolaţi.

Ninsoarea puternică a schimbat şi planurile schiorilor experimentaţi, care au venit special pentru a urca la Cota 2000, din Sinaia.

Însă nu toată lumea a ţinut cont de recomandări. Un turist străin care a urcat cu schiurile la cota 2000 s-a rătăcit pe traseu. Din fericire, după o oră şi jumătate de căutări, jandarmii montani l-au găsit teafăr.

Salvamontiştii atrag atenţia că în Masivul Bucegi şi în munţii Făgăraş riscul de avalanşă este extrem de mare. Toate traseele de altitudine rămân închise.

Probleme au fost şi pe litoral. Vântul a suflat cu putere, iar temperatura resimţită a fost de minus 6 grade. Marea agitată, vântul puternic şi ceaţa au închis portul Midia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cod roșu de avalanșă în Masivul Bucegi şi în Munţii Făgăraş. Toate traseele de altitudine au fost închise