Antena Meniu Search
x

Duminică sub Cod Roșu de caniculă prelungit. Temperaturi extreme și astăzi. Noaptea trecută, cea mai călduroasă din an

Ne-am sufocat şi azi la cele mai mari temperaturi înregistrate în această lună. 39 de grade la umbră şi 48 resimţite de corpul uman la soare. Încă un om a muri în Vaslui - un zilier care muncea la soare. Iar în Capitală, arşiţa a gonit oamenii de pe străzi. Fiecare locuitor a căutat răcoarea cât mai aproape de casă. Iar orele de foc nu s-au încheiat. Meteorologii au prelungit codul roşu în Mehedinţi şi Dolj, iar acolo seceta face deja prăpăd. Într-un sat din Dolj, cablurile electrice şi de telefonie au fost la un pas să ardă de la un incendiu de vegetaţie pornit din senin.

Vezi și

Am îndurat în acest weekend cele mai mari temperaturi înregistrate în această lună. 39 de grade la umbră şi 48 resimţite de corpul uman la soare. Încă un om a muri în Vaslui - un zilier care muncea la soare. Iar în Capitală, arşiţa a gonit oamenii de pe străzi. Fiecare locuitor a căutat răcoarea cât mai aproape de casă. Iar orele de foc nu s-au încheiat. Meteorologii au prelungit codul roşu în Mehedinţi şi Dolj, iar acolo seceta face deja prăpăd. Într-un sat din Dolj, cablurile electrice şi de telefonie au fost la un pas să ardă de la un incendiu de vegetaţie pornit din senin.

Arşiţa portocalie a golit străzile Bucureştiului. Corturile de prim-ajutor din oraş au fost refugiu sub cele 48 de grade resimţite de corpul uman. Sâmbătă au fost 39 de grade la umbră în Capitală. Mult mai multe, însă, în autobuzele încinse de soare. Puţinii călători au primit sticle cu apă.

Ambulanţa a primit peste 70 de apeluri pe oră.  Pe asemenea temperaturi, hidratarea corectă ne scapă de probleme.

12 judeţe au fost vineri și sâmbătă sub cod roşu de caniculă. Iar de astăzi, avertizarea a fost prelungită pentru judeţele Mededinţi şi Dolj. 

Pe acelaşi subiect

La Reşiţa au fost 38 de grade. Oamenii au căutat corturile pompierilor pentru un pahar cu apă.

Peste Dolj va fi astăzi a treia zi de cod roşu. Au fost 39 de grade la Craiova şi Caracal.  Pe un câmp de lângă Băileşti, 20 de tone de pepeni n-au mai apucat să se coacă. Coaja este distrusa, crapata, miezul este apos, iar unele fructe abia se mai pot recunoaste. 

În Dolj, un foc iscat din senin risca să ardă un stâlp de electricitate. Reporterii Observator au chemat la timp pompierii.

S-a circulat greu de la un capăt la altul al României. Pe mai mult de jumătate din reţeaua feroviară au fost restricţii, după ce temperatura pe şine a sărit de 58 de grade. Cei care au intrat în ţară dinspre Ungaria au prins canicula în vama Nădlac şi cozi de kilometri. În vestul ţării au fost 40 de grade la umbră!

Noaptea trecută a fost cea mai călduroasă. Valul fierbinte care încă mai acoperă câteva ţări din Europa va părăsi România abia la sfârşitul săptămânii viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Duminică sub Cod Roșu de caniculă prelungit. Temperaturi extreme și astăzi. Noaptea trecută, cea mai călduroasă din an