Antena Meniu Search
x

Video Cod Rutier 2023. Schimbare importantă pentru şoferii care sunt amendaţi, după ce Iohannis a promulgat legea

Veste bună pentru şoferi! Cei care primesc amenzi şi doresc să le conteste o vor putea face şi la judecătoria de domiciliu, nu doar în localitatea unde au fost sancţionaţi. Este o prevedere nouă a Codului Rutier, menită să mai facă puţină lumină în hăţişul birocratic tipic românesc. 

de Adrian Obreja

la 26.07.2023, 15:24

Vezi și

Adrian Obreja, reporter Observator: "Legea care va aduce modificarea Codului Rutier a fost promulgată în urmă cu scurt timp de preşedintele Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial luni, iar de mâine, 27 iulie, va intra în vigoare. Concret, şoferii care sunt amendaţi de Poliţia Rutieră pentru diferite abateri pot contesta, dacă doresc să facă acest lucru, şi la judecătoria de pe raza domiciliului, lucru care până acum nu era posibil. Orice amendă putea fi contestată până acum doar la judecătoria de pe raza locului în care a fost aplicată sancţiunea. De acum se poate face acest lucru la una dintre cele două judecătorii: la cea de pe raza domiciliului sau la cea de pe raza locului unde a fost aplicată sancţiunea. Trebuie să reţinem faptul că aceste contestaţii pot fi făcute în termen de 15 zile din momentul în care a fost comunicată oficial sancţiunea şi amenda primită."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Cod Rutier 2023. Schimbare importantă pentru şoferii care sunt amendaţi, după ce Iohannis a promulgat legea