Antena Meniu Search
x

Vloggerul Colo riscă închisoarea, după mesajul iresponsabil pe care l-a transmis: "Eram în goana după like-uri" (Video)

Un vlogger urmărit de sute de mii de copii şi tineri români scandalizează o ţară. Într-un clip de aproape cinci minute, într-un limbaj grotesc, Alexandru Bălan, zis şi Colo, îşi instigă urmăritorii să violeze fetele de 15 ani care se îmbracă provocator şi inadecvat vârstei lor. Scuzele lui publice nu îi impresionează pe poliţişti care i-au deschis dosar penal. Jocul cu cuvintele l-ar putea costa 12 ani de libertate. Mesajele sunt atât de obscene încât nu pot fi difuzate, iar cele pe care le-am selectat au impact emoţionat. 

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 20:29

Vezi și
  • Alexandru Bălan este acuzat că a lansat mesaje total nepotrivite pe internet.
  • Vlogger-ul este urmărit de sute de mii de tineri.

Alexandru Bălan, vlogger: Eu, dacă nu eram în nicio relație de 5 ani, credeți-mă că profitam de toate copilele de 14 și 15 ani.

Este lecţia de inconştienţă şi iresponsabilitate pe care Colo, vlogger-ul de 28 de ani, o dă urmăritorilor săi, copii şi tineri.

De parcă nu ar fi de ajuns, vlogger-ul mai face o mărturisire şocantă. 

Aşa zisele glume continuă cu ironii la adresa poliţiştilor! 

Amuzamentul la care a râs doar el l-ar putea trimite mulți ani după gratii.

Alexandru Bălan este cercetat pentru instigare la viol și agresiune sexuală față de minori. Acuzaţiile ar putea fi chiar extinse. 

Valerică Tudor, avocat: Act sexual cu un minor. Pentru că domnul vlogger s-a referit în principal la minore. Pedeapsa în cazul instigării este aceeaşi cu pedeapsa pentru autor. Discutăm de o pedeapsă de la 5 la 12 ani, pentru instigare la viol şi un pic mai mică pentru agresiune sexuală. 

După deschiderea anchetei penale, tânărul şi-a cerut scuze public. 

Alexandru Bălan, vlogger: A fost o glumă extraordinar de proastă. Recunosc lucrul acesta și îmi cer scuze. Respect toate femeile din viața mea. Eu am fost crescut de mama mea. Ea mi-a oferit cea mai bună educație. Tot acest clip este făcut de foarte, foarte mult timp. Nu aveam cea mai bună gândire, mentalitatea, nu știam că mă adresez acestui public tânăr. Luam totul la mișto, eram doar în goana după like-uri, după vizualizări. Îmi doream doar ca să se uite lumea la mine. Nu am crezut că o să se ajungă aici.

Clipul este aspru amendat şi de alţi vloggeri. 

Alina Greavu, vlogger: Cred că pe online se întâmplă foarte multe nereguli, foarte multe abuzuri. Am văzut câteva secvenţe din video-ul în care el şi-a cerut scuze şi spunea: "Glumeam, era entertainment". Nu putem să spunem orice, să instigăm la ură, la viol, ascunzându-ne în spatele acestui concept de "glumeam". E foarte greşit, mai ales că publicul lui e destul de mic, sunt foarte mulţi minori şi foarte mulţi ar putea să ia de bun ceea ce a scos el pe gură.

De altfel, Colo are aproape 900 de mii de urmăritori pe Youtube şi aproape 500 de mii pe Instagram. Mulți dintre ei sunt copii care îi trimit scrisori şi jucării cadou. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi să supravegheze mai atent site-urile şi blogurile pe care le urmăresc copiii. 

Oana Băluță, activistă: Este absolut şocant că în anul 2020 un astfel de om înregistrează un mesaj şi îl transmite în online. Este un tip de credinţă, că mie mi se cuvin nişte lucruri. 

Pentru discursul care intrigă la ură şi viol, asociaţiile neguvernamentale i-au făcut plângere la parchet: "El vorbeşte despre fetele minore folosind cuvântul "copile". Dar totuși spune că ele merită să fie violate. Cu pumni și picioare pentru că ele se îmbracă într-un anumit fel". 

Bvcovia, vlogger: Îți propun personal să vin cu mașina. Să te duc la mine în cartier, să te pun față în față cu unul din nefericitele cazuri prin care o femeie a trecut prin viol. Și să vezi care e viața unei femei violate. 

Alexandru Bălan a terminat liceul ca lăcătuş mecanic şi a urmat apoi studii postliceale. A devenit celebru în online cu postări fără perdea. Şi-a povestit chiar şi aventurile amoroase. Goana după like-uri l-ar putea costa libertatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Vloggerul Colo riscă închisoarea, după mesajul iresponsabil pe care l-a transmis: "Eram în goana după like-uri" (Video)