Antena Meniu Search
x

Galerie foto Comandantul pompierilor români trimiși să lupte cu incendiile din Grecia: Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108

Peste 100 de pompieri români au plecat spre Grecia, pentru a-i ajuta pe colegii eleni în lupta cu incendiile devastatoare de vegetație, acest lucru fiind o premieră pentru ţara noastră.

de Redactia Observator

la 06.08.2021, 14:40

Ceremonia de plecare a pompierilor a avut loc la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că pompierii care pleacă în misiune au fost vizitaţi de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. 

"Astăzi dimineaţă au fost vizitaţi de domnul ministru Bode, care le-a adresat unele cuvinte şi le-a urat succes în misiune. Noi am avut împreună cu domnul general Iamandi, cu domnul inspector general discuţii cu ofiţerii care pleacă, sunt 11 ofiţeri care pleacă cu ei către Grecia. În total, avem 108 persoane care pleacă, sunt cu maşini de intervenţie şi cu maşini de suport după ei. Misiunea este prevăzută pentru 10 zile, cu posibilitate de extindere dacă se va cere din partea autorităţilor din Grecia şi bineînţeles, noi vom rămâne în legătură cu ei”, a declarat Raed Arafat. 

La rândul său, comandantul misiunii din Grecia, colonelul Florin Pop, a afirmat că pompierii români vor fi la nivelul aşteptărilor în această misiune. 

"Desfăşurăm misiunea în Grecia pentru stingerea incendiilor la păduri. Mergem cu încredere, vom reprezenta România şi sunt convins că cadrele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi la nivelul aşteptărilor. Mergem 108 persoane, vrem să ne întoarcem 108 şi cu autospecialele în bună stare”, a explicat colonelul Pop.

Întrebat dacă toţi militarii care pleacă sunt pregătiţi pentru astfel de misiuni, comandantul misiunii din Grecia a răspuns: "Sunt pregătiţi. Vorbim de incendii de vegetaţia uscată, dar vorbim şi de incendii de pădure acolo unde mergem noi şi aşa au fost selecţionaţi cei mai buni la nivelul inspectoratelor judeţene pe partea de stingere a incendiilor de pădure, respectiv şi vegetaţie uscată. Unii au mai fost în misiuni internaţionale, unii nu”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Comandantul pompierilor români trimiși să lupte cu incendiile din Grecia: Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108