Antena Meniu Search
x
LIVE

Combaterea importului ilegal de deșeuri. Peste 47 de tone de gunoi, aduse din Germania, au fost oprite la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unor mijloace de transport încărcate cu peste 47.000 de kilograme de deşeuri constând în aluminiu, anvelope uzate, utilaje agricole şi deşeuri metalice pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

De Redactia Observator la 19.12.2021, 12:46
- Poliţia de Frontieră

„În data de 18.12.2021, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş I au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.390 kilograme de deşeuri din aluminiu, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, arată comunicatului de presă al Poliţiei de Frontieră.

Peste 47 de tone de deşeuri, aduse din Germania în România

Conform sursei citate, în jurul orei 14.30, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în ţară un cetăţean român la volanul unui automarfar înmatriculat în România. „Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 9.190 kilograme deşeuri constând în anvelope uzate şi utilaje agricole de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. Jumătate de oră mai târziu, un alt cetăţean român aflat la volanul unui automarfar s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în ţară transportând, conform documentelor de însoţire a mărfii 15.000 kilograme deşeuri metalice de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din România. Nici de această dată şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, mai indică sursa menţionată.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate, mai arată comunicatul de presă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Combaterea importului ilegal de deșeuri. Peste 47 de tone de gunoi, aduse din Germania, au fost oprite la intrarea în ţară