Antena Meniu Search
x

Comisia Europeană cere oprirea de urgenţă a zborurilor din Africa de Sud, după ce noua variantă de coronavirus a fost detectată deja în Belgia

Comisia Europeană a recomandat tuturor ţărilor membre să pună o "frână de urgenţă" tuturor zborurilor care vin din Africa de Sud, pentru a stopa răspândirea noii variante de coronavirus, B.1.1.529.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 17:05

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen - Profimedia Images

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că măsura va ajuta la limitarea răspândirii variantei africane, care este considerată extrem de contagioasă. De asemenea, cei care s-au întors din Africa de Sud au fost îndemnaţi să respecte "reguli foarte stricte de carantină".

Primul caz de contaminare cu noua variantă SARS-CoV-2 B.1.1.529 în Europa, depistat în Belgia

Belgia este prima ţară europeană care anunţă că a descoperit un caz de infectare cu noua variantă a noului coronavirus B.1.1.529, vineri, un bărbat care a revenit din Egipt la 11 noiembrie, relatează AFP.

Avem un caz, acum confirmat, cu această variantă. Este vorba despre cineva care a revenit din străinătate. A fost testat pozitiv la 22 noiembrie. Nevaccinat”, a anunţat într-o conferinţă de presă ministrul belgian al Sănătăţii Franck Vandenbroucke.

Potrivit virusologului Marc Van Ranst, acest călător a revent din Egipt la 11 noiembrie. Existenţa variantei B.1.1.529 a fost dezvăluită joi în Africa de Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Comisia Europeană cere oprirea de urgenţă a zborurilor din Africa de Sud, după ce noua variantă de coronavirus a fost detectată deja în Belgia