Antena Meniu Search
x

După 24 de ani, Complexul Europa, de la marginea Capitalei, a fost închis

Cunoscut drept raiul evazioniştilor, depozitul a fost, în ultima perioadă, ţinta a zeci de razii ale poliţiei şi a inspectorilor de la Protecţia Consumatorului. Acum, tarabele sunt distruse cu excavatoarele, iar comercianţii sunt revoltaţi.

de Redactia Observator

la 06.09.2019, 17:16

Vezi și

Cunoscut drept raiul evazioniştilor, depozitul a fost, în ultima perioadă, ţinta a zeci de razii ale poliţiei şi a inspectorilor de la Protecţia Consumatorului. Acum, tarabele sunt distruse cu excavatoarele, iar comercianţii sunt revoltaţi. Cred că afacerile lor sunt închise ilegal şi vor explicaţii.

În urmă cu aproape un sfert de veac, în Capitală se înfiinţa cel mai mare complex comercial de haine. Comercianţii, cei mai mulţi - turci - vindeau blugi, adidaşi, ţesături şi tot felul de mărunţişuri. Iar românii preferau să meargă aici pentru preţurile mici. Mai ales că totul se negocia.

Complexul Europa a fost mereu în vizorul autorităţilor. Au vrut de nenumărate ore să îl închidă, dar toate tentativele au eşuat. Însă, la sfârşitul lunii iulie, într-o razue fără precedent, 700 de poliţişti şi 250 de jandarmi au controlat cele 500 de standuri.

Au confiscat 16 camioane de marfă contrafăcută şi zeci de mii de euro. Tot atunci s-au decis şi demolarea construcţiilor fără autorizaţie.

Oamenii sunt supăraţi şi spun că nimeni nu le-a oferit nicio explicaţie.

Autorităţile, dar şi proprietara terenului pe care se afla magazinul Europa, spun că nu fac altceva decât să pună în practică un ordin judecătoresc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai mult, proprietara de drept susţine că este foarte greu să reintre în posesia terenului, şi asta deoarece comercianţii se opun din răsputeri evacuării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » După 24 de ani, Complexul Europa, de la marginea Capitalei, a fost închis