Antena Meniu Search
x

Comuna Gornet, din județul Prahova, în carantină pentru 14 zile: "Risc epidemiologic de o gravitate maximă"

Autorităţile române informează că, în urma analizei de risc, a fost  derulată procedura legală de carantinare zonală pentru a doua localitate, respectiv, localitatea Gornet, comuna Gornet, Județul Prahova.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.07.2020, 22:09

Comuna Gornetu intră în carantină, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus - Profimedia Images/Foto de arhivă
  • Comuna Gornet, din Prahova, intră în carantină
  • Autorităţile consideră că riscul epidemiologic este maxim

Carantina zonală se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

"Luând in considerare situaţia epidemiologică din judeţul Prahova, comuna Gornet, localitatea Gornet, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la inregistrarea unui număr de 15 persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 prin transmitere comunitară, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, Ţinând cont de Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 40 din 22.07.2020, emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Prahova, în baza evaluării epidemiologice avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin care se constată că riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate este peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori, se instituie măsura de carantină zonală, începând cu data de 22.07.2020, ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru localitatea Gornet din comuna Gornet, judeţul Prahova", informează autorităţile.

Anterior, prefectura județului Giurgiu a anunțat instituirea carantinei în localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, unde au fost înregistrate 32 de cazuri de COVID-19 la o populație de 3.600 de locuitori.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Giurgiu, carantina în localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos se instituie începând de miercuri, de la ora 17.00.

"Măsura a fost instituită luându-se în considerare situația epidemiologică din județul Giurgiu, comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr de 32 de persoane infectate cu virusul SARS COV-2 prin transmitere comunitară, la o populație de 3.600 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare", se arată în comunicat.

Citeşte şi: O localitate din Giurgiu intră în carantină pentru 14 zile. 32 de cazuri COVID-19 la 3.600 de locuitori

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Comuna Gornet, din județul Prahova, în carantină pentru 14 zile: "Risc epidemiologic de o gravitate maximă"