Video Concurs unic în lume în Buzău. Zeci de concurenți s-au bătut pentru premiul în valoare de 10.000 de euro
Un concurs unic în lume a avut loc ieri la Staţiunea de Cercetare Pietroasa din Buzău. Zeci de concurenți, veniți din toate colțurile țării, s-au întrecut ieri în tăiat vița de vie contra-cronometru. În premieră la acest concurs a fost creată și o secțiune pentru studenți veniți de la cele mai importante universități de agronomie din țară.
Concursul organizat în premieră la Buzău a fost jurizat de trei viticultori cu mare experiență, din Spania, Italia și România.
Marinela Ardelean – organizator: Este singurul concurs dedicat acestei secţiuni, singurul concurs naţional la nivel mondial, adică în alte ţări nu se mai organizează un concurs la nivel naţional.
Concurs unic în lume în Buzău
Concurenții au avut la dispoziție 20 de minute pentru a tăia 10 butuci de vie, aleși special de către organizatori.
- "Nu schimbi regulile în mijlocul jocului". Mamaia rămâne din nou fără identitate şi strategie, după ce...
- A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină. Femeia, prinsă la un...
- De 52 de ani, bănăţenii se întrec într-o competiţie de făcut cârnaţi. Dornici să ducă tradiţia mai...
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Motivul din spatele gestului criminal de la Siriu. Indivizii filmaţi când dislocă bolovani de pe versanţi şi îi...
Ionel Ștefu – concurent: Păstrarea unui echilibru între creştere şi rodire. Adică o încârcătură adecvată de număr ochi, în funcţie de vigoarea şi dezvoltarea butucului.
Ionuț Tudorache – concurent: Nu sunt chiar foarte dificili pentru că via este încă tânără şi nu este foarte cordoasă.
În premieră a fost organizată și o competiție dedicată studenților la care au participat zeci de tineri din cele mai importante universități de specialitate din țară.
Sorin Marin - director Stațiunea de Cercetare Pietroasa: Ne-am gândit să facem acest lucuru ca să îmbinăn acestă parte academică, partea de cercetare şi dezvoltare cu partea economică.
Simona – studentă: Să o tai corect însemnă să ca seva să se poată merge corect şi să hrănească butucul, astfel încât să avem producţie bună în toamnă de struguri.
Răzvan Teodorescu – prorector USAMV București: Ei vin cu un bagaj de cunoştinţe şi stunci important pt ei este să şi vadă şi să şi facă cu mâna lor, să se implice efectiv în lucrul asta.
La finalul probei, jurații au trecut la verificare, și au notat felul în care a fost tăiat fiecare butuc.
Vicenç Canal – professor Grape Vine Pruning Academy Spania: Avem trei ramuri, avem o coardă dintr-o generaţie mai veche, şi o coardă din anul următor. Aici e o coardă în plus despre care noi considerăm că nu era nevoie.
Premiile oferite de sponsori au constat în tratamente și echipamente pentru viticultură în valoare de 10.000 euro.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰