Antena Meniu Search
x

Medici și pacienți din spitalul din Ploiești, dezvăluiri cutremurătoare despre condițiile în care trebuie să supraviețuiască valului de infectări cu noul coronavirus (Video)

Zeci de ore de aşteptare pe scaun şi prea puţini medici. Este realitatea de care spun că se lovesc pacienţii la Spitalul Judeţean Prahova. Deşi echipa Observator a arătat problemele de acolo în urmă cu două săptămâni, abia astăzi ministrul Sănătăţii a mers şi el la spital. Ce nu s-a făcut în luni, se va face în cinci zile, promite Nelu Tătaru. 

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 03.09.2020, 21:14

Vezi și
  • În jur de 120 de pacienți infectați cu noul coronavirus sunt acum internați în spitalul din Ploiești.
  • Circa 4.500 de infectări cu noul coronavirus s-au înregistrat până acum în județul Prahova.

Spitalul Judeţean din Ploieşti. Cea mai mare unitate medicală din Prahova şi, cel puţin teoretic, salvarea bolnavilor de COVID-19. Realitatea o aflăm de la un cadru medical care lucrează în spital. 

Medic din Ploiești: E foarte, foarte grav. Gândeşte-te că ai 70-80 de medici la 17-18 locuri vacante. Oamenii stau pe scaun, se plâng la noi, noi suntem depăşiţi, personal foarte puţin. Criminal. Gândiţi-vă că nu aveam loc să trecem printre ei.

Sunt aproximativ 120 de bolnavi de coronavirus internaţi în acest moment în spital. Toate paturile sunt ocupate. În cazul suspecţilor de Covid-19, s-a ajuns inclusiv în punctul în care medicii trebuie să aleagă cine primeşte pat şi cine aşteaptă pe scaun. Iar umilinţa pacienţilor nu se opreste aici. 

Medic din Ploiești: Au fost persoane care au stat cinci zile pentru că nu s-a găsit loc în alt spital unde să fie mutat. Cinci zile să i se ofere un pat, dar nu singur în salon. I se oferă acea mâncare de spital. Fără duş, fără o toaletă. Trebuie să duci pacientul. Dacă are noroc, se deplasează singur. Dacă nu, trebuie dus. Nu ai loc să intri cu un căruţ.

O realitate pe care o povestesc şi bolnavii internaţi în spital. 

Pacient spital din Ploiești: Suntem într-un salon patru inşi. Acum ne-au dat, pe la 10, un ou cu două felii de pâine. 

Cadru medical spital Ploiești: La noi oxigenul este impropriu. Trebuie să trecem periodic să urmărim tubul să nu se termine ca omul să nu rămână fără oxigen.

Deşi haosul din spitalul din Ploieşti a început acum o lună, iar echipa Observator a arătat în exclusivitate imagini şi detalii despre modul în care sunt trataţi pacienţii, ministrul Sănătăţii a mers abia astăzi într-un control inopinat. Şi promite că va rezolva în cinci zile tot ce nu s-a făcut de la începutul epidemiei. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Toți asimptomaticii vor fi testați acasă de Ambulanță, urmând ca rezultatul dacă e confirmat să fie duși în spitalele care au patologie covid. Spitalul din Câmpina și celelalte spitale trebuie să-și constituie acele sectoare/izolatoare unde pacienții pot fi testați acolo. 

Până atunci ... bolnavii și suspecții de COVID-19 sunt aduși fără oprire la Spitalul Județean Prahova. În doar trei ore au venit la Unitatea de Primiri Urgențe 27 de ambulanțe cu pacienți. 

Manager spital: Spațiul din UPU este insuficient pentru activitatea curentă la care s-a mai suprapus și această patologie COVID.

Prahova este unul dintre cele mai afectate județe din țară, cu aproape 4.500 de bolnavi de la începutul pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Medici și pacienți din spitalul din Ploiești, dezvăluiri cutremurătoare despre condițiile în care trebuie să supraviețuiască valului de infectări cu noul coronavirus (Video)