Antena Meniu Search
x

O conductă de clor fisurată a băgat în spital 12 clienţi ai unui ştrand din Bucureşti

Situaţie gravă la un ştrand din Bucureşti. 12 oameni, printre care şi şapte copii, au ajuns la spital după ce au făcut baie în piscină. Patru ambulanţe şi o autospecială destinată accidentelor biologice au fost trimise la complexul acvatic din parcul Moghioroş.

de Redactia Observator

la 26.08.2019, 20:57

Vezi și

Situaţie gravă la un ştrand din Bucureşti. 12 oameni, printre care şi şapte copii, au ajuns la spital după ce au făcut baie în piscină. Patru ambulanţe şi o autospecială destinată accidentelor biologice au fost trimise la complexul acvatic din parcul Moghioroş. De vină ar fi fost, spun pompierii, o conductă de clor fisurată. Direcţia de Sănătate Publică a închis deja ştrandul. 

Puţin după ora 16.00, oamenii care veniseră să se distreze la ştrandul din Parcul Moghioroş din Capitală au început să se simtă rău. Toţi cei care au cerut ajutorul medicilor făcuseră baie în piscina complexului. 

Speriaţi, unii dintre clienţi au sunat la 112. Au povestit medicilor şi că lângă piscină se simte un miros puternic de clor. 

Patru ambulanţe şi un laborator mobil au fost trimise în sprijin. În total, 12 persoane au ajuns la spital, printre care şapte copii cu vârste între trei şi 11 ani. 

Alţi patru minori au primit îngrijiri la faţa locului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timp ce medicii acordau primul ajutor, un laborator special a fost adus pentru depistarea substanţei toxice.

Pompierii au venit aici cu o autospecială care a măsurat nivelul clorului din aer în camera de clorinare. Acesta a ieşit mult peste limita admisă.

În jurul piscinei, valorile măsurate erau cele normale. Cel mai probabil, de vină ar fi fost conducta care transportă clorul şi care s-ar fi fisurat la ieşirea din pământ. Aşa se explică şi faptul că cei mai afectaţi au fost oamenii care stăteau pe marginea ştrandului. 

Complexul acvatic este construit pe un domeniu public, dar este administrat de familia Borcea. Reprezentanţii firmei nu au dorit  să comenteze situaţia. 

Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a precizat că "inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement și au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente. Până la determinarea rezultatului final și remedierea pompei de distribuire a clorului, inspectorii DSPMB au decis suspendarea activitățiii acestei unități".

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au prelevat mai multe probe de apă. Până la finalizarea anchetei, au hotărât să închidă ştrandul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » O conductă de clor fisurată a băgat în spital 12 clienţi ai unui ştrand din Bucureşti