Antena Meniu Search
x

Video Contestaţia Arhiepiscopului Tomisului la decizia de carantinare, respinsă de Judecătoria Constanţa. IPS Teodosie trebuie să plătească cele trei amenzi

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie rămâne în carantină. Magistraţii au respins astăzi contestaţia acestuia în ceea ce priveşte decizia de izolare dată de Direcţia de Sănătate Publică după ce Înaltul Prelat s-a întors dintr-o călătorie din Iordania, care este ţară roşie.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 17:50

Vezi și

Deşi ar fi trebuit să stea în carantină, Arhiepiscopul Tomisului a ieşit în această săptămână să oficieze liturghia în Catedrală, apoi a fost în oraş, la un eveniment de Mica Unire, şi la o conferinţă de presă. Aşa că a fost amendat de trei ori.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că, în data de 25 ianuarie, a fost depusă la Judecătoria Constanţa acţiunea de contestare a Deciziei DSP Bucureşti de confirmare a carantinării ÎPS Teodosie, solicitându-se, pe de o parte, suspendarea efectelor, pe de altă parte, anularea hotărârii.

Arhiepiscopia Tomisului a menţionat că un motiv pentru contestarea acestei decizii este faptul că documentul nu este semnat.  

"Actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplineşte condiţiile formale impuse de lege şi nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ. Prin însăşi natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voinţă în sensul restrângerii drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Constituţia României – libertatea individuală, libera circulaţie, viaţa intimă, familială şi privată, libertatea cultelor şi dreptul la muncă. Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept", se arată în comunicat.

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului la decizia de carantinare emisă de Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 48 de ore de la comunicare. 

Hotarârea nu este definitivă, iar Înalt Prea Sfinţitul Teodosie poate face apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Contestaţia Arhiepiscopului Tomisului la decizia de carantinare, respinsă de Judecătoria Constanţa. IPS Teodosie trebuie să plătească cele trei amenzi