Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Contrabandă cu drona, la graniţa cu Republica Moldova. 12.500 de ţigarete găsite lângă aparatul de zbor (Foto)

O dronă care transporta ţigări de contrabandă peste graniţă a fost descoperită de poliţiştii de la frontiera cu Republica Moldova.

de Redactia Observator

la 13.02.2018 , 12:35

Contrabandă cu drona, la graniţa de est a României. 12.500 de ţigarete au fost găsite de poliţiştii ieşeni după ce aparatul de zbor care le transporta s-a prăbuşit la frontiera cu Republica Moldova.

O dronă artizanală utilizată la transportul ţigărilor de contrabandă a fost găsită prăbuşită la frontiera cu Republica Moldova, la scurt timp după ce poliţiştii de frontieră ieşeni au sesizat zgomotul produs de aceasta şi au monitorizat aparatul de zbor. 

'Poliţiştii de frontieră au sesizat, pe direcţia localităţii de frontieră Podu Jijiei - comuna Golăieşti, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera dintre Republica Moldova în România. S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbuşită şi avariată, de care era prins un colet care conţinea ţigări de provenienţă Republica Moldova', se precizează în comunicatul ITPF.

Articolul continuă după reclamă

Contrabandă cu drona la graniţa de est

Poliţiştii de frontieră români au informat autorităţilor de frontieră din ţara vecină, după semnalarea fenomenului de contrabandă cu drona. Aparatul de zbor şi coletul au fost duse la sediul instituţiei.

În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 12.500 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, în valoare de circa 2.900 lei, aduse în ţară prin contrabandă cu drona. Pachetele de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate în noul fenomen de contrabandă cu drona.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Contrabandă cu drona, la graniţa cu Republica Moldova. 12.500 de ţigarete găsite lângă aparatul de zbor (Foto)