Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Imagini cu convoiul de români care tranzitează Ungaria, spre România (Video)

Miile de cetățeni români și bulgari, care au rămas blocați la frontiera Austriei cu Ungaria, încercând să ajungă în România, după ce autoritățile de la Budapesta au închis frontierele, vor ajunge în câteva ore în România.

de Cristian Ionescu

la 17.03.2020 , 23:47

Miile de cetățeni români și bulgari, care au rămas blocați la frontiera Austriei cu Ungaria, încercând să ajungă în România, după ce autoritățile de la Budapesta au închis frontierele, vor ajunge în câteva ore în România.

Din primele informații, convoiul de români și bulgari care tranzitează Ungaria, spre România, are 820 de masini și aproximativ 6.000 de persoane. După ce întra în țară, românii se vor îndrepta spre județele de domiciliu, cu escortă. Cei care vin din zone roșii se duc direct în carantină, iar cei care vin din zone galbene, în izolare la domiciliu.

Convoiul este așteptat să intre în România miercuri, în jurul orei 2 dimineața.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul Afacerilor Externe a transmis în această seară că românii de la granița dintre Austria și Ungaria vor putea pleca spre țară la ora României 22.00 (ora 21.00 ora Ungariei). Coridorul de tranzit în Ungaria va fi deschis până la ora României 06.00, miercuri (ora Ungariei 05.00). ”În acest moment putem să spunem că această situație este rezolvată”, a declarat Bogdan Aurescu, într-o intervenție la Observatorul orei 19.00, cu Alessandra Stoicescu.

”În acest moment așteptăm ora 21.00, pentru acesta este momentul în care frontiera austro-ungară va fi deschisă, până când vor ajunge la frontiera cu România. Deci, ora 21.00, până la 5.00 dimineața. Vorbim despre ora Ungariei: ora 21.00 ora Ungariei (ora României 22.00 – nr), ora 5.00, ora Ungariei (ora României 06.00 – n.r.). Aceasta va fi fereastra de timp în care aceste persoane vor putea să tranziteze teritoriul ungar, până la frontiera cu România.”

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Imagini cu convoiul de români care tranzitează Ungaria, spre România (Video)