Antena Meniu Search
x

Reacţia ministerului Turismului în cazul copiilor români abandonaţi în Tokyo de organizatorul unei tabere

Ministerul Turismului anunţă că s-a autosesizat în cazul copiilor abandonaţi în Tokyo de organizatorul unei tabere organizate fără să deţină licenţă de turism.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 26.06.2019, 23:25

Reacţia ministerului Turismului în cazul copiilor români abandonaţi în Tokyo de organizatorul unei tabere

Ministerul Turismului anunţă că s-a autosesizat în cazul copiilor abandonaţi în Tokyo de organizatorul unei tabere organizate fără să deţină licenţă de turism.

Oficialii precizează că s-a asigurat asistență consulară și s-a monitorizat permanent situația, copiii aflându-se acum în afara oricărui pericol, urmând a fi aduși în siguranță în România. 

Reacţia oficialilor în cazul copiilor români abandonaţi în Tokyo de organizatorul unei tabere

Ministerul Turismului informează că s-a autosesizat în cazul taberei pentru copii organizate în Tokyo de către o asociație din România care nu deținea licență pentru activitatea de turism.

Pe acelaşi subiect

Astfel, ministrul Turismului a dispus verificări de urgență, prin reprezentanții Direcției Control din cadrul Ministerului, la sediile ONG-ului aflate în București și Târgu-Jiu.  Asociația nu a depus, până în prezent, la Ministerul Turismului, actele necesare obținerii unei licențe de turism, pentru activitatea desfășurată, conform legislației în vigoare. 

Organizatorul taberei de copii, sancţionat în 2017 tot pentru lipsa licenţei

În anul 2017, inspectorii Ministerului Turismului informează că au sancționat aceeaşi asociație cu suma de 30.000 de lei pentru că desfășura activități specifice unei agenții de turism fără a deține, însă, licență de turism.

Asociația organiza excursii sub pretextul unor tabere pentru copii. Controlul s-a desfășurat în urma unei sesizări depuse de un părinte care a fost nemulțumit și a considerat că minorii care au luat parte la acea tabără au fost puși în pericol.

Reprezentanții operatorului economic au contestat sancțiunile în instanță, iar în primă fază, deși Ministerul Turismului a depus un dosar complet care cuprindea toate constatările, documentele și plângerile părinților, instanța a dat câștig de cauză asociației. Ministerul Turismului a contestat decizia, iar acum procesul urmează să fie analizat de o instanța judecătorească superioară.

Copii sunt în afara oricărui pericol şi urmează să fie aduşi acasă

Ministerul Turismului informează că a păstrat în permanență legătura cu Departamentul Consular din Ministerul Afacerilor Externe, care a asigurat asistență consulară în toată această perioadă și a monitorizat permanent situația, copiii aflându-se acum în afara oricărui pericol, urmând a fi aduși în siguranță în România. 

Ministerul Turismului recomandă tuturor cetățenilor ca, înainte de contractarea unui pachet de servicii turistice, să verifice pe site-ul instituției dacă operatorul economic este licențiat, dar mai ales să verifice dacă pachetul de călătorie este garantat 100%, conform prevederilor  OG 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate. 

În cazul în care turiștii constată că legislația nu este respectată, Ministerul Turismului îi îndrumă pe aceștia să depună sesizări pentru a fi luate la timp măsurile necesare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Reacţia ministerului Turismului în cazul copiilor români abandonaţi în Tokyo de organizatorul unei tabere