Antena Meniu Search
x

Zeci de copii din Arad, la spital după ce în liceu s-a făcut dezinsecţie cu o substanţă neautorizată

S-a declanşat din nou alerta la Liceul German din Arad! În prima zi după reluarea cursurilor, alţi 13 elevi au fost duşi de urgenţă la spital. La fel ca ceilalţi 40 de colegi, şi aceşti elevi prezintă simptome de intoxicare, după acţiunea de dezinsecţie şi deratizare.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 20.01.2020, 19:30

Vezi și

S-a declanşat din nou alerta la Liceul German din Arad! În prima zi după reluarea cursurilor, alţi 13 elevi au fost duşi de urgenţă la spital. La fel ca ceilalţi 40 de colegi, şi aceşti elevi prezintă simptome de intoxicare, după acţiunea de dezinsecţie şi deratizare. Specialiştii au stabilit deja că s-au folosit substanţe periculoase într-o concentraţie mult mai mare decât limita admisă.

În acest moment, nouă copii sunt la UPU, iar doi au fost deja internaţi. Cei 13 elevi care pe parcursul zilei de astăzi au ajuns la spital cu simptome asemenătoare cu cele pe care le-au avut cei 40 de copii săptămâna trecută au între 8 şi 18 ani. 

Copiii au acuzat dureri de cap, dureri de burtă, greaţă, dar şi iritaţii ale pielii. Un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică i-a supravegheat astăzi pe elevii care s-au întors în liceu după ce, timp de o săptămână, unitatea de învăţământ a stat închisă. 

Copiii au fost sfătuiţi ca la cel mai mic simptom să se adreseze profesorilor sau părinţilor şi să meargă la spital. Cât timp a fost închisă şcoala, 30 de oameni au curaţat din două în două ore fiecare sală de clasă. 

Măsura a fost necesară după ce echipele de control au descoperit că una dintre solutiile folosite de firma care a efectuat procedura a avut o concentratie de patru ori mai mare decât cea admisă, iar o altă soluţie nu mai era autorizată în România. 

Personalul destinat cercetării CBRN va face noi măsurători la liceul respectiv. De această dată într-un alt corp de clădire al şcolii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Zeci de copii din Arad, la spital după ce în liceu s-a făcut dezinsecţie cu o substanţă neautorizată