Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Copiii care s-au răsturnat cu autocarul în Suceava mergeau în vacanţă, în Bulgaria

Un autocar plin cu elevi şi profesori din Belarus s-a răsturnat duminică seara în judeţul Suceava. Locul accidentului s-a umplut imediat de ambulanţe, după ce autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie.

de Redactia Observator

la 09.07.2018 , 23:03

Un autocar plin cu elevi şi profesori din Belarus s-a răsturnat duminică seara în judeţul Suceava. Locul accidentului s-a umplut imediat de ambulanţe, după ce autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie. Copiii mergeau în vacanţă pe litoralul bulgăresc. La intrarea în ţara noastră, pe un drum drept, şoferul a pierdut controlul volanului, iar autocarul a fost aruncat de pe şosea.

Înaintea salvatorilor, la locul accidentului, s-au mobilizat câţiva şoferi care au văzut cum autocarul iese de pe şosea şi se răstoarnă pe câmp.

Cum s-a produs accidentul de autocar din Suceava

Vezi și

Copiii au fost aruncaţi din scaune, iar geamurile sparte au zburat peste tot. Martorii i-au ajutat să iasă prin trapa autocarului. 

"A intrat în balans, s-a lovit şi s-a răsturnat pe partea dreaptă. Întâi am scos borna", povesteşte un martor.

"Autobuzul a sărit pe drum. Era ceva pe drum", susţine un pasager al autocarului.

"A prins o piatră pe asfalt şi a derapat în afara carosabilului", a explicat şi şoferul.

Maşina a lovit, de fapt, un cap de pod. Pericolul a fost uriaş - autocarul a fost aproape de a se prăbuşi într-un şanţ adânc. 

Copiii mergeau în vacanţă pe litoralul bulgăresc

Accidentul a avut loc imediat după ce oamenii au intrat în ţară, prin vama Siret. Erau 43 de copii şi şapte adulţi din Belarus. Traversau România pentru a ajunge pe litoralul bulgăresc, în tabără. 17 copii şi un adult au fost transportaţi la spital. Luni, grupul şi-a continuat drumul spre Bulgaria.

La sfârşitul lunii trecute, un alt autocar cu zeci de copii din Ucraina s-a răsturnat în judeţul Constanţa. Şi atunci a fost cod roşu de salvare. Copiii se întorceau spre casă din vacanţa petrecută în Bulgaria. Au scăpat doar cu o sperietură. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Copiii care s-au răsturnat cu autocarul în Suceava mergeau în vacanţă, în Bulgaria