Antena Meniu Search
x

Trei copii din Vaslui în comă alcoolică, de foame. Singurul lucru comestibil din casă erau fructele din vişinată (Video)

Caz revoltător într-o comună din Moldova! Trei copii au ajuns la spital în comă alcoolică, după ce, învinşi de foame, au mâncat singurul lucru pe care l-au găsit în frigider: vişine pline cu alcool. Protecţia Copilului s-a sesizat, iar părinţii ar putea fi decăzuţi din drepturi.

Vezi și

Caz revoltător într-o comună din Moldova! Trei copii au ajuns la spital în comă alcoolică, după ce, învinşi de foame, au mâncat singurul lucru pe care l-au găsit în frigider: vişine pline cu alcool. Protecţia Copilului s-a sesizat, iar părinţii ar putea fi decăzuţi din drepturi, dacă se va dovedi că şi-au neglijat copiii.

Fetiţa pe care medicii au luat-o cu targa din satul vasluian Avrameşti are 8 ani. Şi e în comă alcoolică profundă. Un localnic a găsit-o pe uliţa satului şi a sunat imediat la 112. 

La scurtă vreme, ambulanţa s-a întors, pentru că  surorile fetiţei, de 3 şi respectiv 4 ani, au fost găsite şi ele zăcând inconştiente în curtea casei.  

dr. Ana Ungureanu , director medical SAJ Vaslui

Din spusele localnicilor şi ale mamei, copiii au consumat fructe îmbibate cu alcool, respectiv cireşe sau vişine.

Erau flămânde, spun chiar apropiaţii. Iar cazul lor nu e din păcate, singular: în satele din România unul din 10 copii adoarme înfometat, arată studiile. Medicii confirmă şi ei că cele trei surori ar suferi de foame. 

dr. Ana Ungureanu , director medical SAJ Vaslui

Mi se pare dramatic, vă daţi seama! Să se trezescă un copil din comă alcoolică şi să-ţi spună că îi e foame, să-l vezi murdar şi să-i fie foame şi sete... E dureros. Mai ales având şi eu copii acasă şi privindu-i... Consider că, da, le-a fost pusă viaţa în pericol! 

Fetiţele provin dintr-o familie nevoiaşă. Tatăl lor este plecat la muncă în Italia, iar mama creşte singură şase copii. Sătenii spun că nu e prima oară când îi neglijează. 

A spus că s-a mai întâmplat chestia asta. Cică să nu-i ia salvarea, că a mai păţit treaba asta şi-şi revine, nu-i nicio problemă, povesteşte un localnic.

Primăria comunei ştia de situaţia acestor copii încă din ianuarie, când a fost făcută o sesizare.

Doiniţa Ailoaie, mediator sanitar comunitar:

Noi, ca şi autorităţi, la nivel de comună, am vrut cu tot dinadinsul ca aceşti copii să rămână în familie, cu părinţii lor. Acum noi o să vedem ce decizie se iau, fiind un caz mai mult accidental decât de neglijenţă, nu ştiu.

Astăzi, a fost sesizată Protecţia Copilului din Vaslui, iar toţi cei şase fraţi au fost internaţi într-un centru pentru minori. Politiştii din Vaslui au deschis şi ei un dosar penal, pentru că viaţa fetiţelor a fost pusă în pericol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Trei copii din Vaslui în comă alcoolică, de foame. Singurul lucru comestibil din casă erau fructele din vişinată (Video)