Antena Meniu Search
x

Copiii din Arcani vor învăţa într-o şcoală dotată la standarde moderne. Clădirea veche a fost afectată de cutremur

O şcoală nou-nouţă pentru o mână de copii. Investiţia de peste şapte milioane de lei va fi realizată într-o mică localitate din judeţul Gorj, unde mai sunt deja două şcoli moderne, iar cea de-a treia, modernă şi ea, are lacătul pus tocmai din lipsă de elevi. Noua clădire va fi realizată în centrul comunei unde a fost demolată o şcoală veche, afectată de cutremurele de la începutul anului.  

de Redactia Observator

la 15.11.2023, 09:53

Vezi și

În jur de 1.300 de locuitori mai numără localitatea Arcani şi aici sunt cei mai puţini copii din tot judeţul Gorj. Nu e de mirare că mulţi localnici se întreabă de ce se mai investeşte într-o şcoală nouă.

Localnic: Nu e bine. dacă nu-s copii, pentru ce o faci, să cheltui banii ăştia

Localnic: Dacă nu mai sunt copii. Doi, trei care mai sunt pe aici.

Şantierul va fi deschis anul viitor. Şcoala modernă va avea o suprafaţă de aproape o mie de metri pătraţi şi va fi dotată la standarde moderne.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Noua şcoală va fi ridicată în centrul localităţii şi va fi gata într-un an. Lucrările costă peste 7 milioane de lei, bani pe care primăria i-a obţinut de la Guvern.

După ce unitatea de învăţământ a fost grav afectată de cutremurele de la începutul anului, elevii şi preşcolarii au fost mutaţi în celelalte două şcoli care mai funcţionează în comună. Cea de-a treia, modernă şi ea, a fost închisă de câţiva ani din lipsă de elevi.

Dan Coiculescu, primar Arcani: Avem două şcoli care au fost reabilitate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Au fost finalizate. Am relocat toţi elevii acolo împreună cu grădiniţa.

În jur de 60 de elevi sunt acum în Arcani, chiar mai mulţi faţă de anii trecuţi, spune primarul. Când va fi gata noua investiţie, într-un sat va rămâne doar grădiniţa, în alt sat, clasele primare şi în centrul comunei, adică în şcoala nouă, vor învăţa doar copiii din clasele V-VIII.

Dan Coiculescu, primar Arcani: Copii, anul acesta avem 16 în plus faţă de anul trecut. Au început să se mai mute dinspre mediul urban spre mediul rural. Chiar avem cinci copii care au venit din Cluj şi acum ne apropiem de 60 de copii de clasele I-VIII.

Toţi copiii fac naveta cu microbuzul şcolar care străbate 160 de kilometri zilnic să aducă toţi elevii la şcoală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Copiii din Arcani vor învăţa într-o şcoală dotată la standarde moderne. Clădirea veche a fost afectată de cutremur