Antena Meniu Search
x

Copilul grav rănit în accidentul din Timiş transmis Live pe Facebook se luptă pentru viaţă. La doar 3 ani, are coloana ruptă

De un miracol are nevoie şi copilul de trei ani, rănit grav de un şofer care făcea live pe Facebook la volan. Băieţelul are coloana ruptă, dar starea lui este stabilă. Medicii speră să-l salveze. Părinţii şi-au pierdut deja fiica, o fetiţă de 9 ani, în accidentul provocat de un tânăr inconştient.

Vezi și

De un miracol are nevoie şi copilul de trei ani, rănit grav de un şofer care făcea live pe Facebook la volan. Băieţelul are coloana ruptă, dar starea lui este stabilă. Medicii speră să-l salveze. Părinţii şi-au pierdut deja fiica, o fetiţă de 9 ani, în accidentul provocat de un tânăr inconştient. O tragedie din care mulţi n-au înţeles nimic: chiar şi acum, pe şoselele din România sunt şoferi care stau pe Facebook la volan. În lipsa unor sancţiuni mai dure, pare un fenomen de neoprit.

Se numea Teodora, iar viaţa i-a fost frântă la numai 9 ani de un şofer teribilist. Un tânăr care făcea live pe Facebook la volan, când a intrat pe contrasens. Fratele fetiţei a supravieţuit, dar este grav rănit. 

În comuna Bocşa, acolo unde locuia familia distrusă, este doliu. Toţi îi cunoşteau pe cei doi fraţi şi pe părinţii lor. 

Cântau la cor amândoi, doi copii liniştiţi şi fata, şi băiatul. El e profesor la o şcoală de aici, iar ea şefă la taxe şi impozite la primărie, oameni cu bun simţ, spun vecinii.

Băieţelul în vârstă de doar trei ani este internat în continuare la Spitalul de Copii din Timişoara. Are coloana ruptă. Medicii spun însă că, în curând, l-ar putea scoate de la terapie intensivă. 

dr. MIHAI GAFENCU medic pediatru, spitalul de copii Timisoara: Încep sa se intrezareasca sperante. Copilul este intr-o stare stabila, medicii de pe terapie intensiva au luat in considerarea scoaterea inclusiv de pe ventilatie şi bineinteles reducerea nevoii de sedare.

Este o luptă uriaşă pentru o familie lovită din senin. Pe o şosea din Timiş, şoferul care îşi transmitea cursa nebună în direct pe Facebook le-a tăiat brusc calea. Nu au mai apucat să îl evite. 

În locul lor, putea fi oricine, pentru că astfel de şoferi se joacă în fiecare clipă cu vieţile celor din jur. 

În ciuda semnalelor de alarmă pe care le-am tras în nenumărate rânduri, noi, cei de la Observator, cu privire la pericolul liveurilor pe Facebook, fenomenul este cât se poate de prezent. Chiar în acest moment, cineva face live în timp ce conduce maşina.

La începutul acestei luni, tot cu ochii în telefon, un bărbatul de 48 de ani din Craiova şi-a transmis moartea în direct, pe reţeaua de socializare. 

Deşi au trecut patru luni de când am spus "Stop Live pe Facebook la volan. Dă like vieţii", nimic nu s-a schimbat în lege. 

CARMEN DAN, ministrul de interne: Ultima propunere legislativă de esenţă a codului rutier a fost undeva în 2013. După cinci ani de zile ar trebuie să intervenim serios, consistent. Exisă un demers în Parlament, colegii mei din PSD au o iniţiativă consistentă de modificare a Codului Rutier.

Doar că modificarea a rămas blocată la Camera Deputaţilor.  Iar măsurile de acum sunt depăşite de realitate. Momentan, în astfel de situaţii, şoferii pot fi, cel mult amendaţi.  În lipsa unor legi mai dure,  15 oameni au sfârşit în direct, pe internet, doar de la începutul acestui an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Copilul grav rănit în accidentul din Timiş transmis Live pe Facebook se luptă pentru viaţă. La doar 3 ani, are coloana ruptă