Antena Meniu Search
x

Copil de 13 ani, lovit în cap de elemente de construcție desprinse de pe o clădire, în Sectorul 1 din București

ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că, până la ora 15.30, au fost gestionate 42 de intervenţii generate de fenomenele meteo. Un copil de 13 ani a fost lovit în cap de elemente e construcţie desprinse de pe o clădire.

de Redactia Observator

la 22.03.2022, 17:12

ambulanță SMURD
Copil de 13 ani, lovit în cap de elemente de construcție desprinse de pe o clădire, în Sectorul 1 din București - Shutterstock (imagine ilustrativă)

”La nivelul ISUBIF au fost gestionate 42 de intervenţii generate de fenomenele meteo, astfel: 

- 22 copaci căzuţi pe autoturisme şi carosabil 

- 6 elemente de tablă desprinse din acoperişul locuinţelor 

- 14 alte situaţii: tencuială căzuta de pe faţada clădirilor, elemente ornamentale desprinse de la balcoanele clădirilor, panouri publicitare desprinse”, a transmis, marţi, ISU Bucureşti-Ilfov.  

Copil de 13 ani, lovit cu elemente de construcție în Sectorul 1

De asemenea, instituţia precizează că un copil de 13 ani a fost lovit la nivelul capului de elemente de construcţie, desprinse de pe o clădire pe str. Nicolae Beldiceanu. 

”A acţionat un echipaj SMURD tip C (cu medic) care a transportat copilul la Spitalul Grigore Alexandrescu cu un traumatism nivel mediu”, a mai transmis ISU Bucurşti-Ilfov.  

Recomandările pompierilor pe timpul rafalelor de vânt

Pompierii recomandă cetăţenilor ca, dacă sunt pe stradă, să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.  

De asemenea, se recomandă sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime, închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii, dar şi evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ. 

Capitala şi mai multe judeţe din Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în sud-vestul Moldovei, sunt sub cod galben de vânt puternic, până la ora 20.00. Vor fi rafale în general de 55...65 km/h. În zona montană aferentă temporar vor fi viteze de peste 70...80 km/h.

sursa: news.ro / ANM

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Copil de 13 ani, lovit în cap de elemente de construcție desprinse de pe o clădire, în Sectorul 1 din București