Antena Meniu Search
x

Copil salvat de salvamari, la Eforie Nord, după ce mama lui a neglijat steagul roșu și l-a lăsat în apă (Video)

Steagul roșu, steagul morții pe litoral, a fluturat și astăzi la mare. Un copil a fost salvat de la înec, după ce a fost luat de curenţi de lângă mama lui. N-a fost singurul părinte care a intrat cu copilul în mare, deşi era steag roşu, iar ieri doi oameni au murit înecați. Până acum, 26 de persoane și-au găsit sfârșitul pentru că au ignorat steagul roșu de mare agitată. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 31.08.2020, 22:19

Vezi și
  • Steagul roșu a fost arborat în mai multe stațiuni de pe litoral, în ultimele zile.
  • 26 de persoane au murit înecate în Marea Neagră, în actualul sezon estival.

Eforie Nord. Salvamarii se luptă să scoată un copil din mare în timp ce valurile îi acoperă. Băiatul era cu mama lui în apă, când curenţii i-au tras în larg. Cu ultimele puteri, femeia a reuşit să se prindă de colacul celui mic. Salvatorii au reuşit să îi scoată. 

Cristian Păun, salvamar: Maică-sa s-a dus după el să-l ajute, s-a mai dus cineva, dar n-a reuşit şi-atunci am sărit eu. E foarte periculos. Dacă scapă din colac, nu-l mai găseşti. De-asta am intervenit rapid. 

Bogdan Ghimboaşe, coordonator salvamari: Doamna cu copilul a fost fluierată de nenumărate ori să nu se mai ducă cu copilul în apă. A luat-o curentul marin şi a tras-o în larg. Avea și copilul în brațe, numai că copilul l-a scăpat, normal. 

Toată ziua, salvamarii au fluierat ca să-i determine pe turişti să iasă din apă. În Eforie, Costineşti şi Vama Veche a fost arborat steagul roşu, semn că scăldatul este interzis. 

Însă oamenii văd doar distracţia din valuri. Nu şi pericolul. Şi-i înjură pe salvamari. 

Andreea Truşcă, salvamar: Îi deranjăm cu fluierul, toată ziua stăm în capul lor şi-i fluierăm, dar nu ştiu cât de greu este să iasă din valuri. 

Când marea este agitată, aproape de ţărm se pot forma gropi de doi metri, spun salvamarii. Curenţii acţionează ca o turbină, trag către larg tot ce este la suprafaţa apei. 

Un copil cu o greutate de 25 de kilograme poate fi tras la 100 de metri în larg în doar două minute. Cu toate acestea, unii părinţii şi-au lăsat azi copiii să intre singuri în apă. 

Nici legea nu-i ajută pe salvatori. În timp ce în străinătate, cei care nu ascultă indicaţiile salvamarilor riscă sute de euro amendă, la noi nu există nicio sancţiune. 

Salvamar: Suntem înjuraţi, suntem ameninţaţi, au venit să ne lovească. Cred că am putea fi susținuți prin prezența Poliției și a Jandarmeriei pe mal. 

Au fost şi situaţii amuzante pe litoral. Un tânăr salvat la limită în Eforie Nord a fost luat la bătaie de tatăl lui. 

Au fost zile în care salvamarii au avut şi 60 de intervenţii. De la începutul sezonului, 26 de persoane au murit înecate, două dintre ele chiar în weekendul care abia a trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Copil salvat de salvamari, la Eforie Nord, după ce mama lui a neglijat steagul roșu și l-a lăsat în apă (Video)