Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un copil din Tecuci a sunat la 112 pentru a anunţa că este răpit de un taximetrist

Un copil în vârstă de 13 ani, din Tecuci, a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că a fost răpit de un taximetrist şi este ţinut sechestrat. Poliţiştii l-au localizat în scurt timp, însă au aflat că băiatul era în siguranţă, în casa unor rude, şi se juca cu un prieten pe telefon.

de Alin Tarnovschi

la 31.07.2019 , 12:19

Un copil din Tecuci a sunat la 112 pentru a anunţa că este răpit Un copil din Tecuci a sunat la 112 pentru a anunţa că este răpit - Arhivă

Un copil în vârstă de 13 ani, din Tecuci, a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că a fost răpit de un taximetrist şi este ţinut sechestrat într-o casă, legat la ochi.

Poliţiştii l-au localizat în scurt timp, însă au aflat că băiatul era în siguranţă, în casa unor rude, şi se juca cu un prieten pe telefon.

"Poliţiştii din municipiul Tecuci au identificat un minor, din localitate care, în contextul unui joc cu un prieten, a sesizat în mod fals, la numărul unic de urgență 112, că ar fi fost victima unei infracțiuni de lipsire de libertate.

Articolul continuă după reclamă

La data de 30 iulie a.c., ora 14.35, Poliția Municipiului Tecuci a primit un apel telefonic, pe numărul unic de urgență 112, prin care o persoană, care afirma că se numește Dincă Marian, sesiza faptul că a fost luată cu forța de un taximetrist și este ținută în locuința acestuia, legată la ochi.

Pe acelaşi subiect

Apelul a fost localizat ca fiind efectuat dintr-un cartier de pe raza municipiului Tecuci, de pe un terminal mobil.

În urma apelului, polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în  mod ilegal și, efectuând activități de investigare specifice, au identificat, la scurt timp, locația de unde a fost făcut apelul telefonic, precum și pe apelant.

Acesta, un minor de 13 ani, din municipiul Tecuci, aflat la domiciliul unor rude, a declarat polițiștilor că nu a fost victima niciunei infracțiuni și că a făcut sesizarea respectivă în contextul unui joc cu un prieten, folosind un nume fals și un telefon mobil cu cartelă prepay.

Având în vedere vârsta minorului, sub 14 ani, acesta nu a putut fi  sancționat contravențional pentru alarmarea organelor de poliție, fără motiv întemeiat", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Un copil din Tecuci a sunat la 112 pentru a anunţa că este răpit de un taximetrist