Antena Meniu Search
x

Copilărie furată: Două surori din Roman îşi vând plângând jucăriile ca să-şi poată ajuta sora mai mare să-şi plătească facturile

Două fetiţe care îşi vindeau jucăriile pentru a ajuta la cheltuielile familiei a impresionat pe toată lumea. În spatele acestei drame, se ascunde însă una şi mai mare.

de Monica Palade

la 28.09.2021, 18:41

Copilărie furată: Două surori din Roman, îşi vând plângând jucăriile ca să-şi poată ajuta părinţii să plătească facturile - Monitorul de Neamţ

Acasă sunt şase fraţi mici cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, dar şi o soră mai mare, vitregă, în vârstă de 28 de ani, care şi-a asumat rolul şi de mamă şi de tată pentru cei mici. Marina s-a trezit că trebuie să aibă grijă de fraţii ei viregi, după moartea tatălui şi după ce mama lor i-a părăsit.

Tânăra spune că, din cauză că trebuie să aibă grijă de cei mici, îşi găseşte cu greu o slujbă, în plus facturile sunt uriaşe pentru că e casă mare.

O fundaţie a încercat să ajute familia şi le-a mai plătit din datorii, le mai aduce mâncare şi jucării, dar facturile pentru o casă atât de mare sunt greu de plătit. Chiar dacă ar dori să vândă casa, acest lucru e imposibil în momentul actual întrucât aceasta figurează pe numele tatalui decedat. De aceea, Marina încearcă să obţină în instanţă tutela asupra fraţilor săi pentru că aceştia să poată să rămână legal în imobil, dar momentan procesul se află pe rolul instanţei, informează corespondentul Observator Sebastian Bădiţă.

Părăsiţi de mama naturală

Pe acelaşi subiect

Copiii au fost părăsiţi de mama lor, care nu se mai interesează deloc de soarta lor. Femeia are o altă relaţie într-un alt judeţ, iar de soarta celor mici nici nu vrea să audă.

Cazul a intrat şi în atenţia celor de la DGASPC, care în urma unor anchete sociale vor hotărî cum pot să-i ajute pe copii.

Povestea de la care a pornit totul

Două fetiţe din Roman nu au parte de o copilărie aşa cum ar fi visat şi asta pentru că, lovite de greutăţile cu care se confruntă familia, sunt nevoite la rândul lor să renunţe la ceea ce iubesc mai mult. Ca să strângă câţiva bănuţi pentru a-şi ajuta sora mai mare, care are grijă de ele, două surori au decis să îşi vândă jucăriile.

Cu ochii în lacrimi, cele două copile, de 12 şi 9 ani, au fost zărite, în weekend, prin dreptul scărilor de la Colegiul Naţional Roman Vodă în timp ce încercau să îşi dea jucăriile dragi, jenate de situaţia în care se află. Întrebate de ce fac asta, fetele au recunoscut că vor să ajute cu ce pot.

”Suntem acasă şase fraţi şi alocaţile noastre abia ne ajung să mâncăm. Trebuie să facem rost de bani să achităm facturile la curent. Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul“, a mărturisit una dintre ele pentru Monitorul de Neamţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Copilărie furată: Două surori din Roman îşi vând plângând jucăriile ca să-şi poată ajuta sora mai mare să-şi plătească facturile