Un copilot a salvat-o pe fetița dispărută în Buzău chiar de ziua lui de naștere

De Cristian Toteştean.
Publicat: 14.09.2019, 18:32.
Actualizat: 14.09.2019, 19:08

Copilotul care a participat la salvarea fetiței dispărute în Buzău a luat parte la operațiune chiar de ziua lui. Ion Sorin, maistru militar, a împlinit sâmbătă 49 de ani.

Nicoleta Ploscaru purtată pe brațe de copilotul Ion Sorin

Copilotul Ion Sorin a salvat-o pe fetița dispărută în Buzău chiar de ziua lui

MAI

Copilotul care a participat la salvarea fetiței dispărute în Buzău a luat parte la operațiune chiar de ziua lui. Ion Sorin, maistru militar, a împlinit sâmbătă 49 de ani.

Fotografiile cu fetița de 8 ani purtată pe brațe către elicopter de către maistrul militar Ion Sorin se numără printre imaginile zilei în România. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a dezvăluit că bărbatul a fost în misiune chiar de ziua lui de naștere.

”Astăzi este ziua domnului Ion Sorin, maistru militar în cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne. Chiar dacă astăzi a împlinit 49 de ani, domnul Ion Sorin a fost de serviciu și, deși are 4200 de ore de zbor și o vechime de aproape trei decenii, niciodată nu s-a bucurat atât de mult precum a făcut-o astăzi, când a strâns-o în brațe pe micuța Nicoleta, o fetiță de opt ani din Buzău, dispărută de acasă de mai bine de 18 ore. La mulți ani și Cer Senin, domnule Ion Sorin!”, a scris Marius Militaru pe Facebook.

Postarea pe Facebook despre copilot a lui Marius Militaru

Cum a fost salvată fetița

Nicoleta Ploscaru, o fetiță de 8 ani și 10 luni din Buzău, a dispărut vineri, în jurul orei 17.00, când se îndrepta către locul în care bunicul ei cosea, la 500 de metri de casă. Fetița a fost găsită sâmbătă dimineață, după o amplă operațiune de căutare.

Ion Sorin a fost copilot în elicopterul MAI trimis în căutarea fetiței. Pilotul a observat copila, la sol, când stătea pe iarbă și plângea. Copilotul a coborât și a salvat-o, aducând-o în siguranță, în aparatul de zbor.

Copila este bine, dar a fost transportată preventiv la Spitalul Județean din Buzău, pentru îngrijiri medicale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.